Volkswagen potvrdio novi i revolucionarni EV model jeftiniji od 25.000€

Šef brenda Volkswagen insistira na tome da će predstojeći ID2all hečbek ovog proizvođača biti profitabilan uprkos tome što će imati cenu manju od 25.000 evra...

Govoreći nedavno sa novinarima Auto News Europe, šef nemačke kompanije, Tomas Šafer, istakao je da će oni zaraditi na svom ID.2sll kompakt modelu, dodajući da će ova linija doneti još dve serije VW automobila, jednu u Cupra, drugu u Škoda formatu.

Pored toga, ovaj model će biti jedini ID.2all koji startuje sa cenom manjom od 25.000 evra. Međutim, SUV varijanta ovog automobila, koja takođe stiže u VW, Škoda i Cupra verzijama, posedovaće cenu veću od ove naravno. Iako Šafer nije obrazložio sve detalje vezane za cene ovih modela, on je naglasio da će ID2all i Cupra hečbek modeli biti kreirani u španskoj Martorel fabrici, dok će SUV verzije bazirane na ovoj liniji, zajedno sa Škoda varijantama biti sklapani u Pamploni.

Ključ kreiranja ovih modela cene manje od 25.000 evra leži u novim Unified ćelijama koje nemački brend razvija sa novom podružnicom, kompanijom PowerCo. Šafer je dodao da bi bilo potpuno nemoguće za VW da kreira ovakvu ponudu kupcima bez baterija koje je razvio u okvirima svojih proizvodnih kapaciteta.

VW ID.2all hečbek model nije jedini ’pristupačni’ električni autombil koji ovaj proizvođač razvija. Sa tržišnim predstavljanjem zakazanim za period između 2026. i 2027. godine, poslednjepomenuta varijanta električnog kompakta stići će sa cenom nižom od 20.000 evra, sa kompanijom VW koja još uvek nije odlučila da li će u okviru svoje ponude uključiti još jednog proizvođača, kako bi ga oživela ili će u ovom projektu ići samostalno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group