Svet se oprašta od ikone sa poslednje dve jedinice koje odlaze u muzeje kompanije

Proizvodnja Ford Fiesta modela zvanično se završava za tri dana, što zvanično obeležava kraj jedne ere i najpopularnijeg supermini modela nakon četrdeset i sedam godina na tržištu...

Sa preferencama kupaca koje nastavljaju da naginju ka SUV modelima, kao i sverastućom popularnošću električnih automobila, omča je visila iznad glave Fiesta liniji već neko vreme. Zapravo, sa njenom neizbežnom smrću upoznati smo već više od osam meseci, nakon što je Ford potvrdio da mora osloboditi mesto u svojoj fabrici u Kolonju kako bi tamo kreirao Explorer električnu liniju.

Autocar publikacija otkrila je da će Ford zadržati zadnja dva primerka Fiesta modela, od kojih će jedan postati član firmine internacionalne heritage flote, dok će se drugi pridružiti britanskom ogranku iste.

Ford Fiesta je jedan od najduže prodavanih modela američke kompanije i od svog predstavljanja 1976. godine, više od osamnaest miliona jedinica ove linije prodato je širom sveta. Ova legenda biće direktno zamenjan električni verzijama Puma SUV modela, iako ostaje da vidimo da li će ova vozila biti u mogućnosti da dorastu popularnosti i prirastu srcima kupaca kao što je to bio slučaj sa Fiesta imenom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group