Subaru povlači preko 4.000 modela zbog pogrešnog paljenja kočione signalizacije

Greška pri podešavanju u fabrici donela je veliki problem i preosetljivost za prekidače kočione signalizacije na 4.030 jedinica 2023 Subaru Impreza modela, što za epolog ima njihovo paljenje čak i onda kada vozač ne pokušava da uspori...

Ovaj problem prvi put je primećen prošlog februara, kada je kompanija Subaru dobila prvu tehničku prijavu koja indicira da se kočiona signalizacija Impreza modela pali bez diranja pedale. Kako je ovo otkriveno za sada ostaje nejasno, ali je ovaj proizvođač odlučio da pokrene opsežnu istragu.

Sve u svemu, komisija je tokom istrage zaključila tehničke izveštaje i jedan izveštaj u okviru garancije između februara i aprila ove godine.  Kako su istraživači naveli, ovakva greška može dovesti u zabludu vozače koji se nalaze iza njihovih modela u saobraćaju, što povećava rizike od izazivanja nesreća i više je nego dovoljan razlog kako bi modeli bili opozvani. Na svu sreću, dodali su, do sada nema povezanih povreda niti udesa vezanih za ovaj problem.

Izvor ovog problema, sa druge strane, u potpunosti je jednostavan, sa kompanijom Subaru koja je zaključila da prekidač koji spaja kočnicu i kočionu signalizaciju nije dobro podešen u fabrici. Kako bi bili precizniji, oni su naveli da ovaj problem obuhvata 3.089 Impreza hečbek modela i 941 sedan jedinicu, kreirane između prvog februara i dvadesetog marta ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group