Stellantis produžava život svojim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem

Gigant autoindustrije, kompanija Stellantis, testira dvadeset i osam svojih linija motora kako bi osigurala da oni mogu funkcionisati na sintetičkim gorivima...

Test protokoli ovog brenda uključuju porodice agregata od 2014. do 2029. godine, u okviru dizel i benzinskih jedinica. Stellantis tvrdi da će prisvajanje e-goriva omogućiti vlasnicima modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja opciju dekarbonizacije bez potrebe za prelaskom na električne modele ili nadograđivanjem sistema goriva.

Ovaj program će kompaniji omogućiti da smanji emisije preko 28 miliona vozila napajanih motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kreiranih od 2014. godine u Evropi. Ovakav potez će obezbediti smanjenje CO2 emisija za 400 miliona tona od 2025. do 2050. godine. Posvećenost kompanije Stellantis e-gorivima za svoja predstojeća i postojeća vozila sa motorima unutrašnjeg sagorevanja igra veoma važnu ulogu na putu ka njenoj karbonskoj neutralnosti, koja će prema planovima biti nulta do 2038. godine. Stellantis je već potvrdio da će nova baterijski pokretana putnička vozila prodavati u Evropi od početka sledeće decenije.

U okviru ovih testova, Stellantis će analizirati emisije na izduvnim granama, startnost, snagu motora, pozudanost, izdržljivost, trošenje ulja, rezervoare, sistem za dovod goriva i filtere svojih postojećih linija. Ova najava kompanije stiže nedugo nakon što je Evropska Unija izjavila da će zabraniti prodaju novih motora sa unutrašnjim sagorevanjima nakon 2035. godine, ali ne ukoliko ona budu funkcionisala isključivo na sintetičkim gorivima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group