Put oko sveta u novom Explorer električnom modelu kompanije Ford

Više slika

Više slika

U okviru proslave lansiranja potpuno električnog Ford Explorer modela u Evropi, američki proizvođač je najavio da će njegovo putovanje na stari kontinent krenuti oko zemaljske kugle...

Influenser Leksi Alford, koja drži rekord najmlađe osobe koja je posetila svaku zemlju na planeti, naći će se iza volana novog električnog SUV modela kako bi nešto kasnije ove godine krenula sa njim na put oko sveta.

Pored promovisanja poslednje električne ponude kompanije Ford, cilj ovog projekta predstavlja odavanje počasti Alohi Vandervel, prvoj ženi koja je vozila oko sveta. Alohina ekspedicija trajala je između 1922. i 1927. godine i u okviru nje prevalila je 611.550,72 kilometra i preko osamdeset zemalja u Ford Model T automobilu, krenuvši na svoje putovanje sa svega šesnaest godina.

Naravno, jednu od najvećih poteškoća na njenom petogodišnjem putovanju predstavljalo je rasulo i zaostalost infrastrukture i tehnologije dvadesetih. Mada ovo ne može biti prevedeno u današnje vreme, ovaj novi projekat će uprkos tome predstavljati poseban izazov sam za sebe.

Leksi Alford, poznatijoj na društvenim mrežama kao Lexie Limitless, putovanja nisu strana, kao što smo već naveli. Pre tri godine, tada dvadesetjednogodišnja devojka, postala je najmlađa osoba koja je posetila svih 197 zemalja na svetu, što je potvrđeno i Ginisovim rekordom. Ona je takođe povezana sa kompanijom Ford jer je naučila da vozi u očevom starom F-350 Super Duty modelu, kao što je navela u svom snimku koji predstavlja najavu velikog poduhvata.

Iako su detalji čitavog ugovora koji ova žena ima sa kompanijom prilično ograničeni, zvanično saopštenje sugeriše da će influenserka voditi ekspediciju oko planete, prevazilaziti prepreke i izazove, upoznavati ljude brojnih kultura i posetiti mesta izvanrednih prirodnih lepota u Explorer modelu nultih emisija.

Električni Ford Explorer baziran je na MEB arhitekturi i deli većinu segmenta šasije sa VW ID.4 modelom, ali poseduje unikatne enterijerne i eksterijerne dizajnerske karakteristike, zajedno sa kompletno drugačijim stilskim jezikom. Detaljne specifikacije električnog SUV modela koji je debitovao juče, još uvek nisu u potpunosti objavljene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group