Prvi put u javnosti - novi i savršeni konjić italijanskog giganta

Ferrari Purosangue još uvek nije stigao u ruke svojih kupaca, ali već je poznato da će ova linija predstavljati ogroman uspeh za legendarnog italijanskog proizvođača automobila...

Ovaj italijanski gigant možda malo prekasno stiže na zabavu koja se zove SUV segment, ali horde njegovih fanova to zaista ne interesuje. Tome u prilog govori da su knjige porudžbina već zatvorene za ovu liniju, čiji su modeli rasprodati u sledeće dve godine. Za sve obožavaoce italijanskog brenda iz Londona, Božić je stigao nešto ranije jer je HR Own Ferrari Mayfair predstavništvo lično dobilo jedan predivni metalik crni primerak i izložilo ga u svom salonu.

Ovo je prvi put da je Purosangue viđen u pokretu i u javnom okruženju, a što se tiče samog SUV modela, on je definitivno nešto najlepše na šta čovek u svom životu može naići. Ovaj posebni primerak kreiran je kako bi bio još impresivniji, za šta su zaduženi brojni segmenti od izloženih ugljeničnih vlakana širom eksterijera, uključujući pragove, prednje i zadnje rubove i difuzor.

U samom centru novog Ferrari modela nalazi se 6,5 litara veliki V12 agregat unutrašnjeg sagorevanja, dobar za 715 ks i 716 Nm obrtnog momenta. Ne samo da ova mašina nudi tonu performansi, već se njeni obrtaji kreću do vrtoglavih 8.250, matiranih na sistem pogona na svim točkovima i osmostepenu transmisiju duplog kvačila. Kako vreme bude proticalo Ferrari će najverovatnije ponuditi Purosangue modele sa V6 i V8 opcijama, kao i hibridnim pogonskim sklopovima.

Purosangue modeli nešto su bliži asfaltu od njihovih rivala, Lamborghini Urus modela – kao najvažnijih od svih, ali je takođe i daleko unikatniji jer poseduje suicide vrata na zadnjoj strani. Ferrari je takođe kreirao karoseriju svoje nove linije od ultralaganog aluminijuma i kako iz kompanije tvrde, ovaj SUV može ubrzati do stotke iz mesta za više nego impresivnih 3,3 sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group