Predivna Top Secret Toyota Supra traži novi dom

Više slika

Više slika

Top Secret Co. je ime iza poznatog japanskog tjunera i proizvođača delova za automobile...

Ova kompanija osnovana je od strane japanskog inžinjera i vozača, Kazukiha "Smokey" Nagate. Japanski brend je uglavnom poznat po svojim specijalnim karoserijama i inženjeringu vezanom za performanse. Top Secret je takođe dobro znan po ilegalnim Wangan visokobrzinskim trkama, profesionalnom driftingu, učestvovanju u različitim serijama, kao i trkama jedan na jedan. Međutim, najprepoznatljivija karakteristika Top Secret tjuniranih automobila, jeste njihova zlatna šema boja, a samo modeli koje Nagata sanja mogu da dobiju njegov najbolji rad i takvu liveriju.

Ukoliko ste odrasli gledajući Smokey Nagatu kako izvodi različite vratolomije na putu, onda verovatno možete prepoznati ovaj posebni model Toyota Supra, koji je predstavljao njegov lični zlatni Top Secret automobil napajan twin-turbo V12 motorom.

Čovek iza ove poznate tjuning radionice zamenio je originalni 2JZ motor sa V12 jedinicom iz modela Toyota Century, pre nego što se izgubio u modifikacijama. Nakon dodavanja dve turbine i nitro boce, V12 Supra je dobila 943 ks na trapu.

Nagata je zatim svoj novi automobil transportovao u Veliku Britaniju, gde je dostigao 316 km/h na javnom autoputu tokom noći i po kiši, posle čega je svoju zver otkotrljao do Narda u Italiji 2008. godine radi propisnog brzinskog testa, na kome je razvio više nego impresivnih 357 km/h.

Ovaj model Toyota Supra takođe poseduje punu široku opremu za karoseriju kompanije Top Secret, koja je čini za sto milimetara širom od regularnog modela, a paket je kreiran kako bi povećao pritisak na karoseriju prilikom visokih brzina.

Prilika za kupovinu ovakvog automobila, rekordera bogate istorije, bez ikakve sumnje predstavlja krajnje retku priliku i gotovo sigurno će privući veliko interesovanje širom sveta kada se pronađe na aukcijskoj prodaji 12.januara u kući Tokyo Auto Salon.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group