Šta je prava istina koja se krije iza McLaren znaka


Logoi proizvođača automobila često poseduju istoriju interesantnu isto koliko i automobili koji ih nose...

BMW poseduje legendarni okrugli grb, Ferrari propinjućeg konja, a Porsche štit sa perjanicama, ali šta je sa kompanijom McLaren?

Ovo je pitanje od milion dolara, na koje je ekipa emisije Carfection zahtevala odgovor u videu koji sledi nakon teksta. Međutim odgovor koji su dobili može biti sve samo ne direktan.

Kada čujete Drua Sterna kako priča priču, postaje jasno da je odgovor sastavljen od tri objašnjenja. Jedno je „zvanično“, a ono predstavlja logo kompanije kao mali vihor koji predstavlja njihovu aerodinamiku, one predivne linije i trake vetra, uvek viđane u vazdušnim tunelima. U ovome možda postoji nešto, ali ni to nije cela priča.

Prema drugim tvrdnjama, ovo je oblik koji predstavlja evoluciju dve ikone McLarenove prošlosti, logoa kompanije Marlboro i kivi ptice. Duvanski gigant poseduje veliku zaslugu za spajanje Rona Denisa i Brusa Meklarena zajedno u F1 trkačkom timu, koji poznajemo i danas, a ujedno je ostao dugogodišnji sponzor ove ekipe. Čudni i uvijeni logo izgleda kao evolucija Marlboro znaka oblika čina na vojničkoj uniformi, mada niko u Vokingu nije bio rad to da prizna. Posebno od kada je Marlboro napustio njihov tabor prešavši u Ferrari.

Preostali deo misterije predstavlja kivi ptica, koju je Brus Meklaren postavljao na sve svoje automobile. Loptaste i miroljubive male ptičice predstavljaju nacionalni amblem Brusove zemlje porekla, Novog Zelanda, a podjednako su prikazivane na sve aerodinamičnijoj formi svakog mehaničkog čuda koje je ovaj čovek kreirao u svojoj karijeri. Istina je, kao i većini slučajeva, negde u sredini, i verovatno su korišćena sva tri elementa.

Uostalom, najbolje bi bilo da pogledate trominutni klip koji sledi ispod, odslušate i sami procenite šta od svega navedenog najviše vama deluje kao istina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group