Porsche se zagreva za početak proizvodnje EV Macan modela u svojoj fabrici

Više slika

Više slika

Macan EV linija se polako približava proizvodnji, tako da je kompanija Porsche pružila uvid u enterijer svoje fabrike u Lajpcigu, gde će ovaj automobil biti kreiran...

Kako bi se pripremila za proizvodnju svog prvog potpuno električnog SUV modela, kompanija Porsche je modifikovala i usavršavala svoje pogone u Lajpcigu tokom nekoliko poslednjih godina. Kako bi ovo bilo omogućeno, čitav proizvodni pogon ove fabrike već se napaja električnom energijom iz obnovljivih izvora, a u budućnosti, ovaj proizvođač će biti u mogućnosti da kreira modele sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, hibridna vozila i Macan električne serije na istoj liniji.

Proizvodnja električnog Macan modela konačno će početi krajem ove godine, a uprkos tome što su ključni detalji vezani za njega još uvek u tajnosti, poznato nam je da je on baziran na novoj Premium Platform Electric (PPE) arhitekturi, koja je razvijena u saradnji brendova Audi i Porsche. Ova nova platforma uključuje osamostovoltni električni sistem i nemački proizvođač tvrdi da će novi Macan stvarati do 603 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta, što je značajno povećanje u poređenju sa odlazećim ICE Macan modelima, koji stvaraju maksimalnih 434 ks u Turbo specifikacijama.

Baterijsko pakovanje Macan EV modela stići će sa izdašnim kapacitetom od 100 kWh i podržavaće rejtinge punjenja veće od 270 kW. Iako još uvek nije poznat prelazni opseg novog SUV modela, veličina baterijskog pakovanja indicira da će on biti prilično veliki. Nemački brend je takođe potvrdio da će EV posedovati nove amortizere sa dva ventila, koji će sarađivati sa Porsche Active Suspension Management (PASM) sistemom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group