Plasan Yagu - oklopno borno vozilo namenjeno graničnim jedinicama

Više slika

Više slika

AVT modeli mogu biti prilično korisni van regularnog puta...

Toliko, ustvari, da vojska i policijske jedinice često koriste ove interesantne terence kao laka borna vozila namenjena graničnim patrolama. Problem je u tome što su ova vozila potpuno otvorena i ne nude nikakvu zaštitu od neprijateljskih napada. Tu na scenu stupa Yagu.

Potpuno naoružani Arctic Cat Wildcat model predstavlja delo kompanije Plasan, a dolazi kao deo programa izraelskog vojnog asortimana, baziranog u blizini granice sa Libanom. Isti brend takođe kreira karbonske komponente u SAD za američke sportske automobile visokih performansi, nalik Chevy Corvette i Dodge Viper modelima.

Kompanija Plasan, tipično se fokusirana na veliku, tešku mašineru, ali njen novi model Yagu, predstavlja ultralagano oklopno vozilo za specijalne operacije. Ovaj model poseduje mesto za tri člana posade i nudi B6+ kompozitni oklop, koji ih čuva od svega na šta mogu naići, uključujući i puščane metke visoke snage.

Wildcat, u standardnom paketu dolazi napajan 951-cc v-twin motorom motocikla, a u svojoj fabričkoj formi poseduje težinu od 680 kg. Performanse uglavnom zavise od količine tereta koji ovaj model transportuje, a dok veoma laki kompozitni oklop ne teži toliko koliko i teške čelične ploče, njegova dodatna kilaža svakako otežava kretanje terenskog, lakog bornog vozila.

Na kraju balade, ovaj mali naoružani zvrk neće moći da pretekne moćne Raptor modele kompanije Ford, ali će u svakom slučaju moći da se vrti u krug oko Humvee modela u pokretu, posebno kada su naoružani do zuba.

Sa svim ovim na umu, lako je zaključiti da ovaj model nudi nešto više zaštite od tipičnog AVT vozila. Dodatno, sa mitraljeskim gnezdom na krovu, možemo reći da je on trenutno, najefikasniji i najbrži način za transport ljudstva i vatrenog oružija gde god da su potrebni, duž graničnih prelaza, mada izgleda prilično opako takođe, moramo priznati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group