Osnivač kompanije Tesla se priprema da svetu predstavi svoj treći Master plan

Elon Mask će prvog marta najaviti svoj treći ’Master plan’ vezan za održive energije...

Prema očekivanjima, on će se fokusirati na skaliranje proizvodnje i popravljanja nabavke tokom prvog Dana investitora kompanije Tesla, dok ova objava stiže u vreme kada delovi prethodnog master plana Elona Maska još uvek nisu do kraja realizovani.

Kontroverzni izvršni direktor svoju vest podelio je putem Twitter platforme, napisavši: „Master Plan 3, put do ispunjenja održive energetske budućnosti za planetu biće zvanično predstavljen prvog marta. Budućnost je svetla!“, dodao je Mask. Prvi mart će ujedno biti i prvi Dan investitora, koji će se održati u Giga Texas fabrici u Ostinu.

Prošle godine, Mask je izjavio svima na svom godišnjem sastanku deoničara kompanije da skaliranje proizvoda i lanca nabavke postaje glavni prioritet njegovog trećeg master plana. U isto vreme, možemo očekivati i vesti o sledećoj generaciji vozila kompanije Tesla. Mask je već najavio da bi predstojeća platforma mogla prepoloviti troškove proizvodnje njegovih automobila. 

Ova najava najverovatnije će uključiti i informacije o izmeštanju kapitala, dugoročnim planovima ekspanzije, novim fabrikama i svemu drugome vezanom za budućnost brenda. Pored toga, važno je naglasiti da  Maskovi master planovi iz prošlosti nisu ispunjeni do danas, sa prvim koji je prošao prilično dobro i on je upravo zaslužan za kreiranje sportskih automobila koji su ultimativno pomogli osnivanju kompanije koju mi danas znamo kao Tesla.

Master Plan Part Deux, sa druge strane, koji je Mask objavio 2016. godine, danas izgleda prilično nedovršeno. U njemu je osnivač kompanije Tesla predložio da se brend čvrsto drži solarnih krovova, proširi liniju automobila u sve glavne segmente i dostigne potpunu automatizaciju vožnje.

Ovi aspekti i dalje kaskaju za vremenom i ostaju nedovršeni - solarni krovovi se nisu probili na tržište kao što je Mask predviđao da će to biti slučaj, kompanija Tesla se nalazi daleko iza drugih prouzvođača kada su u pitanju segmenti kao što je pikap, koji su ključni na njenom matičnom tržištu, ili ulazni kompakt automobili, dok o potpuno autonomnim vozilima – makar onom tipu o kom je Mask tada govorio i u kome ljudi mogu mirno spavati, a ne kao što to danas rade – nije ni blizu realnosti sa ove tačke, makar ne u bezbednosnom smislu.

Bilo kako bilo, čitav svet sa nestrpljenjem očekuje da čuje šta će Mask i njegov tim iz kompanije Tesla imati da ponude na pragu trećeg meseca ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group