Od hiperautomobila do hiperbicikala: McLaren lansira prvu seriju električnih planinskih bicikala

Više slika

Više slika

Poznat po revolucionarnim superautomobilima i hiperautomobilima kao što je McLaren P1TM, luksuzni proizvođač superautomobila McLaren Automotive uvodi eru električnih hiperbicikala sa svojom prvom serijom koja je predstavljena prošle sedmice…

Inspirisana nagrađivanim superautomobilima kompanije, nova limitirana serija od četiri bicikla proširuje McLaren dizajn i tehnologiju usmerenu na ekstremne performanse u svet električnih dvotočkaša po prvi put.

Dizajnirani od strane istih timova odgovornih za superautomobile kao što je elektrifikovani lagani McLaren Artura hibridni superautomobil, prvi McLaren e-bicikli prihvataju prepoznatljive McLaren osobine kao što su konstrukcija od karbonskih vlakana i tehnologija sledeće generacije elektrifikacije kako bi pružili autentično McLaren iskustvo visokih performansi.

Snažan motor e-bicikala poboljšava njihov visok odnos snage i težine, ključna karakteristika koja se ogleda u razvoju svakog McLaren superautomobila. Dizajnirani sa vrednostima obrtnog momenta koji nadmašuju standard drugih premium e-bicikala, McLaren e-bicikli su projektovani za vrhunske performanse.

Dodatno ih povezujući sa superautomobilima, McLaren dizajnerski tim je osmislio inovativni digitalni displej čiji grafički prikazi imitiraju one iz vozačkih displeja automobila. Za maksimalno angažovanje vozača i jednostavnost korišćenja, telemetrijske informacije uključujući brzinu, trajanje baterije i domet prikazuju se na LCD panelu u punoj boji na upravljaču.

Četiri različita modela

Četiri različita modela – Extreme 600, Extreme 250, Sport 600, i Sport 250 – svaki nude vrhunsko iskustvo vožnje na dva točka, bilo na gradskim ulicama, van puteva ili planinskim stazama.

Flagship verzije McLaren 600 bore se za titulu najmoćnijeg legalnog električnog planinskog bicikla na svetu sa svojim Race modom koji pruža do 852W vršne snage i maksimalnu brzinu od 32 km/h.

Dva modela električnih planinskih bicikala dostupna su u ograničenom broju: verzija sa 29-inčnim hardtail točkom i verzija sa punim vešanjem sa 29-inčnim prednjim točkom, 27.5-inčnim zadnjim točkom, 145 mm zadnjeg hoda i 160 mm prednjeg hoda.

Ukupno, četiri modela čine seriju: Extreme 600W i Extreme 250W sa SRAM bežičnim XX Eagle Transmission 12-brzinskim menjačem i Sport 600W i Sport 250W sa mehaničkim SRAM GX Eagle 12-brzinskim menjačem.

McLaren Sport

Idealan, višenamenski planinski bicikl koji je jednako dobar van staze kao i na agresivnim pojedinačnim stazama, sa integrisanim komponentama i minimalističkim dizajnom rama za čisti McLaren stil.

Kao i kod McLaren automobila, postoji izbor modova snage, koji se biraju preko digitalnog displeja na integrisanom kokpitu:

  • Off – Bez pomoći motora
  • Eco – Ušteda energije za dužu vožnju
  • Trail – Balans snage i efikasnosti
  • Sport – Dodatna snaga kada staza to zahteva
  • Race – Maksimalna snaga i maksimalni obrtni moment

McLaren Extreme

Extreme je električni planinski bicikl sa punim vešanjem, dizajniran za maksimalne performanse, kontrolu i udobnost van puteva. Svi modovi snage su kao kod McLaren Sport modela. Sport i Extreme modeli su opremljeni Pirelli gumama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group