Novi LEGO Lamborghini Countach dolazi sa malenim V12 motorom

Više slika

Više slika

Manji i pristupačniji Lego Lamborghini Countach dostupan je kroz seriju Speed Champions...

Detaljan novi Lego model Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole je predstavljen i biće dostupan od 4. jula. Ovaj model je deo Lego Icons serije, koja uključuje automobile kao što su originalni Land Rover Defender 90, Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro Z28, Porsche 930 Turbo i Fiat 500.

Lego model se sastoji od 1.506 delova i košta 299 dolara u SAD. U svetu superautomobila, malo koji model je ikoničniji od Countach, a 5000 QV je verovatno najpoznatiji iz serije. Za razliku od originalnih verzija Countach modela, koje su imale 3.9-litarski atmosferski V12 motor, 5000 QV je imao mnogo veći 5.2-litarski motor. Takođe je usvojio šest novih Weber karburatora i imao je snagu od 449 KS i 500 Nm obrtnog momenta u evropskoj specifikaciji. Proizvedeno je nešto više od 600 jedinica, a otprilike 10% ovih modela imalo je motor sa ubrizgavanjem goriva.

Model koji je Lego rekreirao ima ikonično zadnje krilo 5000 QV koje nije bilo prisutno na originalnom Countach automobilu. Takođe je predstavljen sa istim jednostavnim točkovima kao pravi superautomobil i ukrašen svetlocrvenim enterijerom. Ono što je posebno impresivno je da model ima makazasta vrata i čak funkcionalan volan. Lego fanovi i ljubitelji automobila će takođe biti zadovoljni jer model uključuje i skalu modela omiljenog Lamborghini V12 motora.

Ljubitelji Countach modela koji nisu spremni da izdvoje 299 dolara mogu kupiti jednostavniju verziju kroz Lego Speed Champions seriju. Ovaj manji model košta samo 32,99 dolara i sastoji se od 262 dela. Baziran je na 5000 QV i takođe je završen u beloj boji sa crvenim enterijerom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group