Novi Lamborghini Revuelto rasprodat do zadnjeg u naredne dve godine

Lamborghini Revuelto serija ispostavila se veoma popularnom među kupcima superautomobila, zapravo toliko popularna da je rasprodata sve do kraja 2025. godine...

Izbacivanje prvog priključno hibridnog modela uvek iza sebe krije šansu da kupci jednostavno odustanu od brenda, ali to se nije dogodilo italijanskom velikanu, jer je njegova zamena za slavnu Aventador liniju polomila sve rezultate i očekivanja. Kako je i sam izvršni direktor kompanije Lamborghini, Stefan Vinkelman potvrdio, svaka jedinica ove linije rasprodata je u najmanje osamnaest narednih meseci.

Naravno, ovo nije prvi put da je Vinkelman komentarisao veliki uspeh odlično dočekanog hibridnog superautomobila. Prošlog aprila, nemački mag izjavio je da bi Revuelto potencijalno mogao nadmašiti prodaju Aventador modela, koji su na za jedanaest godina proizvodnje pronašli vlasnike 11.465 puta, ustoličujući se kao veoma popularan model imućnijih ljudi širom sveta.

Kada se u obzir uzmu performanse koje nudi novi Revuelto, to što se prodaje kao topla čokolada uopte ne čudi mnogo. Ne samo da ova zver poseduje 6,5 litara veliki V12 motor koji urla kao demon iz pakla, već je ova jedinica takođe uparena sa tri električna motora kako bi kombinovano vozaču na raspolaganje pružili 1.001 ks. Ove cifre bez ikakve sumnje novi Revuelto čine bržim i od najtvrdokornijeg izdanja Aventador modela.

Naravno, nije samo potpuno novi superautomobil taj koji piše istoriju brenda, jer je Vinkelman dodao da je zahtev za konvencionalnim modelima sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, Urus i Huracan, snažna gotovo kao prvog dana, tako da je brend prodao i njihove jedinice za dve godine unapred. Pored toga, prodaja svih modela italijanskog brenda porasla je za 5% ukupno u prvoj polovini 2023. godine i iznosi 5.341 prodati automobil.

Lamborghini se priprema da predstavi hibridnu verziju Urus modela i proizvođač takođe radi na priključno hibridnom nasledniku Huracan serije. Iako za sada nije jasno da li je ovaj model zadržao V10 jedinicu unutrašnjeg sagorevanja čemu se svi nadaju, ali postoje šanse da bude još popularniji od Revuelto serije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group