Nova špijunska aplikacija za snimanje i prijavljivanje prekršaja vozača u saobraćaju

Nova aplikacija za pametne telefone premijerno će biti implementirana u Velikoj Britaniji tokom ovog maja u nadi da će olakšati vozačima prijavljivanje prekršaja policiji...

Aplikacija imena dashcamUK biće dostupna svima na ostrvu besplatno i omogućiće vozačima da uz pomoć jednog klika na ekranu postavljaju video dokaze dvadeset i jednog različitog prekršaja.

Kako je preneo britanski Sun, aplikacija će snimati događaje sa puta baš kao i kamera na kontrolnoj tabli, ali će brisati sadržaj svakih trideset sekundi kako bi sačuvala prostor pametnih uređaja. Ukoliko korisnici primete da se nešto nelegalno na putu ispred i oko njih dešava, on može udariti prstom u ekran telefona i automatski sačuvati klip. Zatim, oni su u mogućnosti da pošalju svoja zapažanja policijskom portalu, sa čitavim procesom koji traje manje od jednog minuta.

Pored snimanja video materijala, dashcamUK aplikacija će takođe biti u mogućnosti da proračunava brzinu drugih vozila. Međutim, svo to špijuniranje i prijavljivanje neće biti ograničeno samo na prekoračenje brzine, jer će aplikacija takođe uključuiti ukupno 21 drugi prekršaj. Sve ovo znači da će korisnici buiti u mogućnosti da prijave kolege u saobraćaju zbog prolaska na crveno svetlo, neprimereno korišćenje indikatora ili upotrebu telefona tokom vožnje. Korišćenje aplikacije je sasvim lako i zahteva samo jedno tapkanje po ekranu telefona, što se prema njenim tvorcima ne računa u korišćenje mobilnog tokom vožnje.

dashcamUK aplikacija je kreirana od strane Ukrajinca Olekseja Afonima, koji je organizovao sastanke sa policijskim organima tokom njenog razvijanja kako bi se osiguralo da bude maksimalno korisna i pruži video dokaze koji mogu poslužiti na sudu.

Ova besplatna palikacija će definitivno dovesti do zagušenja na sudovima zbog prekršaja u saobraćaju jer danas svako poseduje pametni telefon i bazu za montiranje sa koje ga može koristiti. Pojedini vozači sa ostrva veruju da mogućnosti da budu prijavljeni od strane drugih učesnika u saobraćaju mogu učiniti da ljudi budu daleko obazriviji na putu, prilikom skretanja i u vožnji uopšte, što svakako može smanjiti rizike od izazivanja incidenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group