Nakon poslednjeg udesa BBC prekida snimanje Top Gear emisije

BBC mreža je najavila prekidanje snimanja Top Gear emisije nakon niza incidenata koji uključuju njenog prezentera Endruja Fredija Flintofa prošlog decembra, kada je bivša zvezda kriketa završila u bolnici...

U zvaničnoj izjavi, BBC je naveo: „Iskreno se izvinjavamo Frediju i nastavićemo da mu pružamo podršku tokom njegovog oporavka“. Ova britanska mreža dodala je da, iako privremeno prekidanje snimanja možda jeste razočaravajuće za obožavaoce, ono je pravi potez u ovom momentu.

Nekoliko novinskih agencija prenelo je da je Flintof spreman da istupi iz postave nakon incidenta, dok pojedini izvori citirani The Times agencijom navode da je voditelj bio ozbiljno emotivno i fizički pogođen svojim udesom. Kako su ostrvski mediji dodali, on je neustrašiv čovek i to je nešto što radi, ali smatra da neće moći da nastavi da igra tu ulogu u ovoj slavnoj franšizi.

Ovo je poslednji od udaraca koje je ova BBC emisija tokom godina pretrpela, sa prvim incidentom koji je stigao na naslovne strane 2006. godine zbog gotovo fatalnog udesa koji je tadašnji voditelj Ričard Hamond izazvao izgubivši kontrolu nad mlaznim motorom pokretanim vozilom pri brzini većoj od 320 km/h.

Ovo takođe nije ni prvi incident u kome je bivši kriketaš učestvovao, jer je tokom jednog snimanja učestvovao u manjoj kaskadi za volanom Subaru Brat automobila, isprevrtavši i obrnuvši reli automobil na krov. Tokom 2019. godine voditelj se našao u udesu sa trociklom iz kog je izašao nepovređen nakon što je izgubio kontrolu pri 200 km/h.

Poslednji slučaj ovog čoveka, koji se dogodio tokom snimanja trideset i četvrtog serijala ove emisije, navodno je uključivao trotočkaš kompanije Morgan. Filntof je ovoga puta izašao sa polomljenim rebrima i ozbiljnim facijalnim povredama nakon što se isprevrtao sa sportskim trotočkašem na Top Gear test stazi. U to vreme, BBC mreža je izjavila da se incident nije dogodio pri visokoj brzini, dok su sve bezbednosne i zdravstvene mere bile primenjene tokom snimanja.

Sada se priprema treća bezbednosna inspekcija ove emisije, iako je britansko regulatorno bezbednosno i zdravstveno telo, HSE, najavilo da neće istraživati ovaj posebni incident dalje jer sve date okolnosti nisu pružale povoda za tako nešto.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group