Modeli kineskog proizvođača prvi dobili najvišu ocenu na Euro NCAP testovima

Više slika

Više slika

Potpuno električni Nio ET5 i Nio EL7 postao je prvi automobil koji je dobio pet zvezdica u ažuriranom Euro NCAP bezbednosnim procedurama testiranja, predstavljenim ove godine...

Za ovu godinu, Euro NCAP je revidirao svoj protokol uključujući sisteme za detekciju prisustva dece, potapanje vozila i zahteve za poslednjim tehnologijama koje detektuju i odgovaraju na motocikliste i ostale ranjive učesnike u saboraćaju. Dva Nio modela su postala prva vozila postavljena na testove reakcije automobila na motocikliste, bočni, čeoni i unakrsni sudar automobila, zajedno sa vozačkim praćenjem bezbednosnih scenarija.

Ova agencija za bezbednost tvrdi da su ET5 i EL7 isporučili izuzetne performanse u većini test slučajeva. Automobili su takođe prošli brojne testove kako bi pokazali da li vrata i prozori u slučaju ulaska u vodu ostaju funkcionalni dovoljno kako bi svi u putničkoj kabini mogli da se spasu. ET5 i EL7 jedinice pokazale su koliko brzo se bezbednosne tehnologije razvijaju poslednjih godina, ali i dalje postoji dovoljno prostora za napredovanje kada se radi o nešto izazovnijim izazovima kao što je unakrsni sudar pri visokim brzinama.

ET5 i EL7 modeli poseduju LiDar sistem ultra dugačkog opsega, a iako on najviše prednosti donosi autonomnim sistemima budućnosti, danas ipak pomaže prilikom popravljanja mogućnosti modela tokom izbegavanje sudara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group