Mercedes-Maybach planira napad na Rolls-Royce i Bentley

Više slika

Više slika

Maybach ima nameru da se direktno suprotstavi Rolls-Royce i Bentley brendovima unapređujući svoju ponudu ultra-ekskluzivnim modelima i automobilima napravljenim po meri za milion dolara…

Prošlo je skoro deset godina otkako je Daimler najavio povratak imena Maybach kao super-luksuzne pod-marke Mercedes-Benza, pomažući nemačkom proizvođaču automobila da se takmiči sa Rolls-Royce i Bentley kompanijama.

Dok trenutna Maybach ponuda uključuje visokokvalitetne verzije S-klase, EQS SUV-a i GLS-a, Mercedes navodno planira da podigne luksuznu pod-marku na još više nivoe ekskluzivnosti nudeći prilagođene modele posebnim kupcima. Prema izveštaju časopisa Car and Driver, proizvođač će proširiti Maybach ponudu u bliskoj budućnosti s dodatnim primerima takozvanih vozila marke "Myth" ili "Legend", koja će biti "ili vrlo skupa vozila ograničene serije ili još ekskluzivnije jednokratne narudžbine bogatih kolekcionara."

Izrada ultra-ekskluzivnih, modela napravljenih po meri za bogate kupce pokazala se veoma popularnom za proizvođače visoko-kvalitetnih automobila poslednjih godina. Dok Rolls-Royce ima bogatu tradiciju stvaranja vozila napravljenih po meri u prošlosti, britanski luksuzni proizvođač automobila obnovio je svoju stogodišnju tradiciju pre nekoliko godina da bi stvorio ekskluzivne, ručno napravljene modele da zadovolji potrebe svojih klijenata.

Bentley je takođe sledio iste korake predstavljajući Batur, hiper-ograničeni, grand tourer napravljen po meri. Međutim, Mercedes će morati da učini mnogo više od dodavanja Maybach logotipa i korišćenja kvalitetnijih materijala da bi se takmičio sa Rolls-Royce i Bentley brendovima.

Ali, nemački proizvođač automobila izgleda da je spreman za izazov i da podigne Maybach brend na sledeći nivo. "Zato ćemo pretvoriti Maybach u neku vrstu super-Mercedesa napravljenog po meri, što podiže personalizaciju na potpuno novi nivo", rekao je neimenovani viši predstavnik časopisu Car and Driver.

Jedan od prvih novih modela koji se očekuje u Maybach ponudi je ultra-luksuzna verzija SL-Klase. Baziran na trenutnom Mercedes-AMG SL-u, Maybach verzija biće fokusirana na prefinjenost, udobnost i luksuz, pretvarajući sportski automobil u ultra-luksuzni GT.

Međutim, da bi budući modeli bili ekskluzivniji, Mercedes će morati da se posveti jedinstvenim karoserijskim panelima i karoserijama napravljenim po meri, ručno izrađenim za specifične kupce. Biće zanimljivo videti da li će ti modeli biti jednako prilagođeni i ekskluzivni kao Droptail modeli koje je Rolls-Royce predstavio ranije ove godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group