Masserati MC20 predstavlja daleko više od običnog superautomobila

Džej Leno je vozio dosta automobila, ali Maserati MC20 superautomobil za njega pogodio najslađu tačku...

U svom dugom video predstavljanju, ovaj poznati autoentuzijasta i komičar istikao je sve najbolje što poseduje sa oznakom trozubca na prednjoj masci i podsetio nas na njegovu povezanost sa istorijom italijanskog brenda.

Od samog starta, Leno je pozicionirao svoj 1962 Maserati 3500 Gti model odmah pokraj MC20 superautomobila. Oba automobila pokreću šestocilindrični motori sa parom svećica na svakom od njih. Oba su veoma brze mašine, ali ipak ni jedna od njih nije preterano oštra niti prelomna.

MC20 predstavlja veliki korak za ovaj italijanski brend, koji se nada da će uspeti da stvori veći udeo na tržištu putem inžinjeringa i performansi. Svi novi Maserati V6 modeli ispod haube razvijaju 621 ks. Brojni elementi ovih prelepih superautombila pronašli su svoj put do drugih budućih Maserati proizvoda, sudeći prema Bilu Peferu, izvršnom direktoru kompanije. Ovaj čovek se pridružio Lenou tokom ovog predstavljanja i omogućio nešto insajderskih podataka usput.

Ovaj čovek posebno ističe činjenicu da je Dallara kreirao kabonske cevi za ovaj automobil i da je on proveo više od 2.000 sati u vazdušnom tunelu tokom razvoja. Iako ovo zvuči kao da bi ova mašina mogla da pruža prilično oštru i grubu vožnju, ali je Leno više puta ponovio koliko konforan osećaj pruža tokom vožnje, definitivno ne predstavljajući još jedan „dvadesetpetominutni“ automobil, koji postaju nekomotni nakon ovog vremena.

Veče pre vožnje, Leno je imao priliku da ovaj superautomobil doveze do kuće lično, tako da je imao dosta vremena u sedištu, daleko više od nekih drugih ljudi koji su radili recenzije. Njegov prvi utisak bilo je to što se čitava vožnja svela na to koliko je prijatna vožnja u ovom italijanskom lepotanu na duže staze.

On voli snagu, Tremec transmisiju i čist enterijerni dizajn novog MC20 modela, ali sve ove stavke su zapravo tek početak isticanja kvaliteta ovog automobila. Ferer je pomenuo da će se čak i potpuno električna verzija ove serije uskoro pojaviti na tržištu i da će biti ponuđena u verzijama sa tvrdim i mekim krovom.

Pozitivni recenzije MC20 modela jednostavno ne prestaju da stižu sa svih strana, što samo predstavlja jasan signal svih dobrih stvari koje će stići od ovog brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group