Legendarni Ken Blok predstavlja novi video Audi ludila u Las Vegasu

Profesionalni vozač i tvorac Gymkhana serije videa, Ken Blok, konačno je bio u prilici da se vrati svojoj prvoj punoj produkciji od napuštanja kompanije Ford...

Legenda sportskog automobilizma sada je partner sa nemačkim brendom Audi i nedavno se našao u Gradu Greha sa njegovim brutalnim električnim reli automobilom.

Za snimanje novog videa, kompanija Audi je iznela sve karte na sto, dajući reli vozaču priliku da isproba novu reinterpretaciju jednog od najpoznatijih i najomiljenijih takmičarskih modela Kena Bloka. Nazvana Audi S1 Hoonitron, ova mašina predstavlja omaž Audi Sport Quattro S1 seriji, koja se trkala brdskim usponom PIkes Peak osamdesetih.

Kreiran specijalno po porudžbini za Bloka i njegov novi materijal, automobil pokreću dva električna motora pozajmljena iz Formula E programa kompanije Audi. Svaka od ovih jedinica stvara brutalnih 3.000 Nm obrtnog momenta, što je više nego dovoljno kako bi automobil kreiran ugljeničnim vlaknima proklizavao i okretao se kao na ledu ulicama Las Vegasa.

Sniman tokom noći, novi video predstavlja nam S1 Hoonitron automobil u driftovanju ispred izvedbi Ajfelovog tornja i Triumfalne kapije u ovom pustinjskom gradu, udaranja bokserskih vreća pokraj ringa i neverovatno velikom broju krofni ispred čuvenog Las Vegas znaka.

Na ovom snimku takođe se može videti i veliki broj trenutnih i klasičnih Audi proizvoda, koji su se okupili na ulici kako bi posvedočili Blokovoj električnoj ekstazi. Među ovim modelima našao se Audi 90 IMSA GTO iz 1989, Audi 200 Trans Am iz 1988, Audi Sport quattro S1 Pikes Peak iz 1987, Audi quattro Gruppe B A2 iz 1984. godine, zajedno sa Audi R8 LMP i Audi R18 e-tron quattro modelom sa Le Mans trke, između ostalih. Jedan od poslednjih vozača ovog automobila, legendarni Tom Kristijansen takođe se nakratko pojavljuje u novom kratkom filmu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group