Kompanija Tesla prodala milioniti model u Evropi

Prošlo je svega četrnaest godina od kada je kompanija Tesla prodala svoj prvi automobil u Evropi, dostižući danas milionitu prodatu jedinicu, a ovaj trend ne pokazuje naznake da će stvari u budućnosti biti drugačije, baš kao što je slučaj i sa njenim najpopularnijim Model Y izdanjem...

Prvi Tesla automobil na starom kontinentu predstavljao je prvu generaciju Roadster modela, koja je bila bazirana na Lotus automobilu, dokazujući na taj način da električna vozila mogu izgledati dobro i biti zabavna za vožnju. Tesla je zatim stigao u sam vrh sa Model S ponudom, posle i sa Model X serijom, pre nego što je krenuo u punu evropsku kampanju lansiranjem Model 3 i Model Y serija. Međutim, od svih njih, do danas se najpopularnijim kod kupaca pokazao Model Y.

Ova godina bi se mogla smatrati glavnom za Tesla Model Y modele u Evropi, jer je upravo ova serija postala najbolje prodavano vozilo američkog proizvođača tokom šest od devet meseci ove godine, u potpunosti zasenjujući dosta pristupačnije i tradicionalnije alternative na tržištu.

Nedavni podaci objavljeni od strane Auto News publikacije, otkrivaju da je 26.730 jedinica Model Y serije pronašlo svoj dom širom Evrope tokom septembra meseca, što je takođe velika prednost u poređenju sa prodajom Peugeot 208 linije, koja je novim vlasnicima isporučila 21.111 primerak, ali i Clio modelima komšijskog brenda, koji beleži 19.731 prodatu jedinicu u istom vremenskom periodu.

Popularnost Model Y serije prilično je zapažena kada se pogledaju podaci o prodajama tokom prvih devet meseci ove godine. Kompanija Tesla nalazi se na samom vrhu sa 180.721 prodajom i ispred modela kao što su Dacia Sandero sa 166.675, VW T-Roc sa 155.972, Peugeot 208 sa 147.091 i Renault Clio sa 141.941 prodatom jedinicom.

Naravno, biće veoma interesantno videti koliko će Tesla biti u mogućnosti da održi ovako snažne prodaje Model Y serije, ali trenutno deluje da je brojnim Evropljanima veoma stalo do toga da što pre dođu do svojih modela jer se ovde radi o novom igraču u kraju, ali to ne znači da prodaja ne može početi da opada kada novi rivali budu lansirani.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group