Kompanija Tesla na korak od proizvodnje bežičnih punjača za svoje automobile

Kompanija Tesla navodno pregovara o kupovini prilično mlade nemačke firme specijalizovane u razvoju bežičnih tehnologija punjenja...

Ova akvizicija potencijalno bi otvorila još više načina za vlasnike i kupce automobila ovog brenda za punjenje baterija kod kuće. Kretanje okolo sa bežičnom stanicom za punjenje svakako je daleko praktičnije od prethodnih ideja kompanije Tesla za slične sisteme kojima nije potreban čovek za povezivanje.

Sudeći prema brojnim izvorima, američki proizvođač je možda već kupio malu kompaniju imena Wiferion iz Frajburga. Osnovan 2016. godine, brend Wiferion krenuo je sa stvaranjem bežičnih stanica za punjenje namenjenih električnim vozilima i četiri robota koji su ušli u prodaju zhvanično 2018. godine. Tesla radi na bežičnim sistemima za punjenje i traži idealna rešenja za svoje automobile, ali još uvek ništa nije uspela da proizvede.

Spajanjem ove dve kompanije može doći do konačnog rešavanja ovog problema i ubrzati proizvodnu seriju inovativnih punjača koji su preko potrebni američkom proizvođaču i njegovim kupcima. Marta ove godine, čelnici kompanije Tesla suptilno su sugerisali da se ovakav sistem punjenja nalazi na putu, predstavljajući fotografiju bežične baze koja se nalazi u razvojnom procesu.

Iako ne postoje zvanične potvrde kompanija Wiferion i Tesla, Business Insider navodi da izvori bliski temi potvrđuju da ovakav poslovni potez predstavlja obostrani interes. Javni privredni registar nemačke navodi da su deoničari kompanije Wiferion potpuno spremni da prodaju svoj udeo u kompaniji Tesla International BV grupaciji u okviru ugovora o kupovini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group