Kompanija Polestar dobila neobično snežno predstavništvo u Helsinkiju

Kada vas u salonu automobila prodavci ’hladno’ dočekaju, to je uglavnom loš znak, ali hladnoća je upravo glavna tema novog predstavništva kompanije Polestar izgrađenog u Finskoj...

Ova ledena dvorana, radije nego izložbeni i prodajni salon, predstavlja privremeni prostor kompanije Polestar, koji sveobuhvatno koristi skandinavski dizajn i kreiran je u potpunosti od snega.

Dvanaest metara visoka kocka podignuta je na trgu Kansalaistori od strane brenda Frozen Innovation, specijalizovanog za izgradnju snežnih i ledenih objekata, od barova do hotela. Ovo je zvanično prva snežna kocka slavne kompanije i njena izgradnja zahtevala je dvadeset radnih dana. Sve na prvi pogled deluje prostije nego što je zapravo bilo, jer je projekat pre samog početka zahtevao 3.000 kubnih metara snega, koji je dovlačen električnim kamionima iz obližnjeg skijališta Ounasvara. Tim je zatim krenuo da radi na pretvaranju svog tog snega u salon kompanije Polestar.

Izvršni direktor kompanije Frozen Innovation, Tavi Heikila, izjavio je da se ovde radi o kompleksnom procesu, koji je od tima pre svega zahtevao da napravi zaštitni sloj od snega oko baze čitavog salona. Kompanija je zatim kreirala posebne kalupe za zidove, koji su potom bili punjeni snegom i kompresovani. Sa zidovima na mestu, kalupi su uklonjeni i tim je zatim krenuo da radi na finiširajućim detlajima i instaliranju ledenih skulputra kreiranih od strane lokalnih umetnika.

Iako ovo deluje kao preterano pojednostavljen pogled na proces konstrukcije, krajnji rezultat stiže u vidu veoma impresivne strukture, koja poseduje dva metra debele zidove i plafon u obliku kupole. Pored toga što predstavlja arhitektonski spektakl, ovaj salon poseduje pravi Polestar 2 automobil, zajedno sa skulpturama automobila, delovima vešanja i kočionih sistema.

Pored svega toga, ovo je zapravo potpuno funkcionalna Polestar ustanova, u kojoj gosti mogu da nauče nešto više o kompaniji i njenim vozilima. Posetioci takođe mogu postati test vozači Polestar 2 modela, dok će snežno predstavništvo koje je otvoreno 10. januara biti u funkciji do 26. februara. Kada se ovo interesantno predstavništvo zatvori, sav sneg koji je korišćen za njegovu izgradnju biće vraćen na lokalno skijalište kako bi se kompletirao čitav ciklus.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group