Kompanija Koenigsegg se priprema za isporuku svog prvog Jesko modela

Kompanija Koenigsegg se polako priprema za isporuku svog prvog Jesko modela, gotovo četiri godine nakon što je hiperautomobil prvi put predstavljen...

Ovaj posebni primerak koji vidite primećen je tokom testiranja izvan fabrike ovog proizvođača u Engelholmu i finiširan je u jednostavnoj nijansi poznatoj kao Battle Grey. On je takođe opremljen kompletom narandžastih kočionih klešta i poseduje zaštitnu traku širom svojih bočnih stranica, kako bi se osiguralo da boja karoserije ostane u savršenom stanju sve dok ključevi ne odu u ruke novom vlasniku.

Komplet duplih petokrakih točkova zadužen je za kotrljanje ovog Jesko modela, ali su ovo ipak modeli koji se koriste isključivo za testiranje i biće zamenjeni drugim kompletom prilikom isporuke. Iako se vlasnik ovog modela opredelio za relativno suzdržani eksterijerni finiš, isto se ne može reći i za enterijer putničke kabine, obložen Lava Orange kožom koja čini vožnju unutar ovog Koenigsegg modela nezaboravnim iskustvom.

Radi podsećanja, Jesko seriju napaja srednje montirani petolitarski V8 agregat duple turbo postavke, koji pumpa 1.578 ks i 1.500 Nm obrtnog momenta, kada ga pokreće E85 gorivo i 1.262 ks na regularnom benzinu.

Uparen sa ovim motorom stiže i revolucionarni Light Speed Transmission (LST) menjač, koji snagu šalje na zadnje točkove. Švedski proizvođač automobila takođe je opremio svoj hiperautomobil sa tripleks postavkom amortizera na prednjoj strani vešanja i brojnim aktivnim aerodinamičnim komponentama.

Masivno zadnje krilo ovog Jesko automobila naglašava da je trkački fokusirana ‘Attack’ varijanta, ali Koenigsegg takođe nudi i ‘Absolut’ izdanje, koje se fokusira na maksimalnu brzinu. Iako Koenigsegg nije testirao maksimalno ubrzanje ovog modela, vlasnik kompanije tvrdi da bi on trebalo da razvija 500 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group