Još jedno veliko ime BMW Grupacije prelazi u Južnu Koreju

Kompanije Hyundai i Kia poznate su po upošljavanju nekih od najvećih imena u svetu automobilske industrije, sa većinom ’ukradenih’ virtuoza koji stižu iz kompanije BMW...

Prethodni transferi zaposlenih bavarskog brenda uključuju šefa BMW M inženjeringa, Alberta Birmana i dizajnere Džokena Pajzena, Von Kju Kanga i Karima Habiba. Sada, kompanija Kia dodaje još jedno ime na ovu listu, najvaljivanjem dolaska Džona Bukingema, bivšeg dizajnera karoserija u BMW grupaciji i Kreativnog direktora BMW Designworks USA ogranka, koji će se pridružiti proizvođačevoj diviziji eksterijernog dizajna.

Britanski dizajner proveo je većinu svoje profesionalne karijere u kompaniji BMW, sa trinaest godina provedenih u Nemačkoj. Bukingem je bio zadužen za 2017 BMW 8-Series Concept model, koji je kasnije ušao u proizvodnju, dok je 2018. godine prešao u Bentley Motors pre nego što je završio u Faraday Future prošle godine i bio je zadužen za razvoj FF91 modela, koji je u proizvodnju stigao prošlog marta.  

Razgovarajući sa ljudima VP Teck Koun Kim publikacije, bivši šef dizajna Mercedes-Benz kompanije i kasnije potpredsetnik Kia Next Design Group odeljenja, izjavio je da će Bukingem biti zadužen za dizajniranje eksterijera nove generacije Kia modela sa titulom Kia Next Design Exterior Group. Ovaj posao će uključiti projektovanje i crtanje koncepata u okviru njegovih iskustava u segmentu elektrifikovanih i električnih automobila, što je ujedno i pravac u kom će sledeći Kia modeli krenuti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group