Italijanski karabinjeri dobili prvu jedinicu velike Alfa Romeo Tonale flote

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo nastavlja svoju dugogodišnju saradnju sa karabinjerima dodajući Tonale ovoj policijskoj jedinici po prvi put...

Italijansk ibrend najavio je isporuku ukupno 400 mobilnih radio jedinica kompaktnog elektrifikovanog SUV modela ovim organima vlasti, sa vozilima koja će stizati u stanice između ovog jula do kraja sledeće godine.

Prvi primerak Alfa Romeo Tonale policijskog modela isporučen je sedištu glavne komande karabinjera u Rimu. Prvi model ofarban je u tradicionalnu duboku plavu nijansu sa crvenim i belim grafikama na karoseriji. Tonale policijsko vozilo poseduje deličmični oklop, dok su dvotonska elektronička sirena i plavo LED svetlo na krovu ugrađeni kasnije.

Na sličan način, enterijer je u potpunosti redizajniran kako bi se bolje uklopio u svoju novu ulogu, sa kompanijom Alfa Romeo koja je redizajnirala presvlake i dodala nova ostavinska rešenja za policijsku opremu, pancire, baterijske lampe, duge cevi i jednu ćeliju pozadi namenjenu transportu zatvorenika. Jubilarnoj isporuci prisustvovali su general italijanske žandarmerije Teo Luzi, izvršni direktor kompanije Alfa Romeo Žan Filipe Imparato i svi ostali visoki zvaničnici policijske jedinice i Stellantis konglomerata.

Ispod haube ovog modela nalazi se trocilindrični agregat zapremine 1,5 litara, koji stvara 158 ks i poseduje električnu asistenciju u formi 48V snažnog srednjeg hoibridnog sistema i još jednu električnu jedinicu koja mu dodaje još dvadeset konjskih snaga. Ova snaga se putem sedmostepenog TCT automatskog menjača šalje na prednju osovinu.

Sudeći prema kompaniji Alfa Romeo, ovo je prvi put da je vozilo kompaktnog SUV segmenta priključeno floti karabinjera, donoseći veliku raznovrsnost u službi i performansama, zajedno sa značajnim povećanjem nivoa komfora samih spolicajaca, što je itekako korisno tokom dugih smena.

Alfa Romeo Tonale pridružiće se blindiranom Giulia modelu koji je među organima reda dobio nadimak Gazelle, kao i specijalnim jedinicama Giulia Quadroifoglio modela i ostalim specijalnim izdanjima koja već pripadaju ovoj najvećoj lokalno baziranoj policijskoj organizaciji u Evropi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group