Italijanski brend optužen za obmanu kupaca o kineskom poreklu modela

Više slika

Više slika

Mali italijanski proizvođač automobila, DR Automobiles, našao se na udaru zbog navodnog obmanjivanja kupaca vezano za njegova vozila...

Kompanija koja se bavi prodajom kineski baziranih vozila u Italiji od 2006. godine susreće se sa antimonopolskom istragom koju predvodi Italijanska uprava za zaštitu konkurencije zbog netačnog predstavljanja porekla njenih modela, kako na korporativnom sajtu, tako i u reklamnim kampanjama. DR Automobiles uživa u prilično plodnoj godini, prodajući oko 24.200 automobila u prvih devet meseci u Italiji, što je porast od 48% u poređenju sa prošlom godinom i pruža kompaniji učešće od 2% na ovom tržištu.

Auto News Europe prenosi da je Italijanska uprava za zaštitu konkurencije prilično zainteresovana za kompaniju DR i sve EVO brendirane modele. Među vozilima koja ova kompanija prodaje u Italiji nalaze se mali DR1, DR3 kupe SUV, DR4 porodični USV – gotovo identičan DR5 SUV model i dva veća SUV izdanja poznata kao DR6 i DR7. Brend takođe kreira i pikap modele i u svom opsegu ih nudi kao PK8 varijante.

Kompanija sastavlja vozila nekoliko drugih kineskih proizvođača, uključujući Chery, JAC i BAIC. Italijanske vlasti, uključujući i poresku policiju, nedavno su sprovele pretres sedišta kompanije DR Automobiles i njene matične kompanije Donington. „U pojedinim slučajevima, oni bi prikrili relevantne informacije o poreklu svojih vozila, sugerišući da su ona u potpunosti proizvedena u Italiji, dok su ona zapravo vozila kineske proizvodnje“, izjavile su italijanske vlasti.

DR Automobile nedavno je stigao na naslovne strane nakon što je predstavio svoj K2 terenski SUV, prvi model koji je lansiran u okviru njenog Ickx podbrenda. DR K2 model baziran je na BAIC BJ40 varijanti, ali poseduje brojne specijalne komponente, kao što je prednja maska od ugljeničnih vlakana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group