Italijanska policija dobila novi Lamborghini Urus Performante model

Više slika

Više slika

Policija u Dubaiju više nije jedini igrač kada je reč o superautomobilima, jer je italijanska Polizia di Stato dobila isporuku specijalnog Lamborghini Urus Performante modela...

Ovaj model će stići na italijanske ulice sledeće godine i biće korišćen za specijalne zadatke, uključujući i urgentne medicinske transporte organa i plazme.

S obzirom na njegovu unikatnu namenu, ovo nije standardni, odnosno fabrički automobil kakav možemo očekivati. On poseduje veoma upadljivu liveriju dizajniranu u Lamborghini Centro Stile odeljenju, koja kombinuje tradicionalnu plavo/belu kombinaciju koju koristi italijanska policija, sa trikolorom ove zemlje i reflektivnim policijskim logom.

Pored ove specijalne liverije, Urus je opremljen i dosta uglađenijim LED rotacionim svetlima, koja pokrivaju trista šezdeset stepeni oko sebe i ispraćena su dvotonskim sistemom sirene.

Promene se nastavljaju i u putničkoj kabini, gde se sada nalazi specijalni menjač, blindirana kutija za naoružanje i preklopni ekran za poruke. Ovaj model poseduje unikatni prtljažni prostor, u kome se nalazi defibrilator i prenosivi frižider za transport organa.

Ispod haube italijanskog krosovera nalazi se četvorolitarski V8 agregat dobar za 657 ks i 850 Nm obrtnog momenta. Ova mašina pruža neverovatnom krosoveru pogon na sva četiri točka i ubrzanje do stotke za 3,3 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 306 km/h.

Urus Performante je šesti Lamborghini koji je ušao u službu Italijanske saobraćajne policije i sledeće godine će obeležiti dvadesetu godišnjicu saradnje ovog proizvođača sa vlastima ove zemlje. Izvršni direktor kompanije Lamborghini, Stefan Vinkelman, izjavio je da ovo partnerstvo predstavlja veliko zadovoljstvo i da sama činjenica da se njihovi automobili koriste u javnim zadacima i iznad svega, ključnim operacijama za spašavanje ljudskih života, samo čini njegovu kompaniju i sve njene zaposlene još ponosnijim.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group