Francuski Renault novim videom ismeva električne kamione kompanije Tesla

Navika američke kompanija Tesla da najavljuje svoje proizvode pre nego što oni stignu na tržište često je meta kritika drugih proizvođača, sa kompanijom Renault koja je odlučila da se malo našali na račun već nekoliko puta odlaganog Tesla kamiona koji se pokvario tokom testiranja...

Francuski proizvođač izbacio je zvaničnu reklamu u kojoj predstavlja radnika koji lepi bilbord Tesla Semi kamiona, dok iznad slike električnog šlepera u opisu stoji: „Postoje oni koji daju velike najave“. Zatim, ista osoba koja je lepila bilbord seda u firmin električni kamion kompanije Renault, sa pratećim natpisom koji glasi: „I tu su oni koji već nabacuju kilometražu“.

U opisu videa francuski proizvođač je napisao da su njegovi električni kamioni već prevalili dva miliona kilometara u vožnji. Renault se nalazi u drugoj generaciji svojih električnih kamiona koji uključuju linije kao što su Renault E-Tech Master, the E-Tech D i E-Tech D Wide koje mogu tegliti između 3,1 i dvadeset i šest tona.

Namenjeni vožnjama na kraćim rastojanjima od onih dugoprugaških koje je obećala kompanija Tesla sa njenim Semi modelom, ovi kamioni se proizvode u fabrici u Blenvil sir Orn, koja se bavi isključivo električnim vozilima.

Ovo je možda i poslednja prilika da kompanija Renault kreira ovakvu reklamu, jer je nedavno izvršni direktor kompanije Tesla obećao da će njegovi Semi modeli uskoro ući u proizvodnju. Prvi put najavljeni novembra meseca 2017. godine, ovi šleperi trebalo je da se nađu u proizvodnji dve godine kasnije, ali su brojna odlaganja nakon toga njihov rok tržišnog predstavljanja pomerila za oktobar ove godine, bez određenog datuma za zvanične isporuke prvih modela.

Sedmog oktobra, Elon Mask je tvrdio kako će prvi Tesla šleperi biti isporučeni kompaniji Pepsi 1.decembra, ali na veliku žalost ove kompanije, svega pet dana kasnije, u javnosti su se pojavile fotografije prototipa kako stoji pokvaren kraj puta.

Nema nikakvih informacija o tome šta je izazvalo kvar ovog kamiona, ali stvari svakako u jednom momentu krenu po zlu za svaku kompaniju tokom testiranja. Imajući u vidu dugi niz godina koji zahteva proizvodnja ovih modela, veoma je lako uvideti zbog čega se Maskova najava susreće sa skepticizmom i zbog čega se drugi proizvođači osećaju slobodnim da se našale na račun njegovog kamiona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group