Dva savršena sportska klasika sa fabričkim folijama na sedištima

Par izvanrednih i klasičnih C4 Chevrolet Corvette ZR1 modela izuzetno niske kilometraže trenutno se nalazi na tržištu...

Ove ove prelepe mašine podjednako bi se dobro uklopile u muzejsku postavku, besprekornu kolekcionarsku garažu ili savršeno služile u zabavnim aktivnostima tokom ulične vožnje. Oba Corvette ZR1 modela listovana su putem Fusion Motor Company kuće i dolaze sa istom cenom od 124.950 dolara.

Prvi od dva modela predstavlja jedinicu iz devedesete godine i vožen je svega 48 kilometara od kada je izašao iz fabrike, sa sedištima i dalje umotanim u originalnu zaštitnu plastiku. Prodajna lista ne pruža previše detalja vezano za prethodnu vlasničku istoriju ovog automobila, ali ističe da dolazi sa svim originalnim aksesoarima, uključujući i knjigu o modelu, specijalni kožni nosač dokumenata i ZR1 zlatni privezak za ključeve.

Kompanija Chevrolet je razvila C4 Corvette ZR1 model uz pomoć brenda Lotus i opremila ga aluminijumskim V8 blokom, baš kao i LT5 modele. Ovaj motor je dobar za 375 ks i uparen je sa šestostepenim manualnim menjačem koji snagu šalje na sva četiri točka. Kada se u obzir uzme koliko je zapravo C4 ZR1 posvedočeno dobar model za vožnju, prava je šteta što niko do sada nije imao priliku da uživa u ovom primerku.

Za drugu C4 Corvette ZR1 mašinu dostupnu putem Fusion Motor Company brenda, bitno je napomenuti da se radi o jedinici iz 1994. godine, koja dolazi sa poboljšanim V8 agregatom, sa 5,7 litara zapremine, 405 ks i svega 53 pređena kilometra ispod kaiša. Ovaj model takođe poseduje originalne plastične zaštite širom enterijera i originalnu dokumentaciju. On je takođe ofarban u crnu boju sa potpuno crnim enterijerom, ali poseduje drugačije točkove u poređenju sa modelom iz devedesete.

Kada uzmemo u obzir koliko su ova dva automobila slična, ne bi nas uopšte začudilo kada bi neki Corvette kolekcionar kupio oba u dahu. Bilo kako bilo, ko god da kupi ove prelepe modele nadamo se da će konačno skinuti zaštitne plastike i početi da ih vozi kao što zaslužuju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group