ClearNOx® - novi proizvod kompanije TotalEnergies smanjuje troškove održavanja SCR sistema

Globalna multienergetska kompanija TotalEnergies je lansirala novi proizvod koji sprečava pojavu kristalizacije unutar SCR (System Catalytic Reduction) sistema i unapređuje i olakšava održavanje dizel vozila i radnih mašina.

Primenom najsavremenije tehnologije, ClearNOx® omogućava korisnicima da ostvare značajne uštede, unaprede operativnu efikasnost i smanje periode zastoja u radu dizel vozila i radnih mašina.

Regulativa Evropske Unije koja se odnosi na sastav izduvnih gasova propisuje upotrebu posebnih tečnosti za tretman izduvnih gasova dizel motora, odnosno DEF-a (Diesel Exhaust Fluid). Njihova osnovna uloga je da azotne okside koji nastaju kao rezultat sagorevanja razloži na vodenu paru i azot, koji su potpuno bezopasni po zdravlje i okolinu.

Prilikom korišćenja standardnih DEF tečnosti (na primer AdBlue®), a usled nedovoljno visoke radne temperature motora, može doći do formiranja kristala na SCR sistemu što dovodi do neadekvatnog rada ili potpunog prestanka rada motora. Ovom riziku su najčešće izložena vozila i radne mašine koja se upotrebljavaju na kratkim relacijama i u otežanim uslovima rada.

Kao odgovor, kompanija TotalEnergies je patentirala novu, unapređenu formulaciju ClearNOx®.

Baziran na rastvoru dejonizovane vode i uree visoke čistoće, ClearNOx® je obogaćen aditivima koji sprečavaju stvaranje kristala unutar SCR sistema i time garantuje optimalno raspršivanje tečnosti i završetak reakcije čak i na niskim temperaturama. U poređenju sa konvencionalnim DEF-om, ClearNOx® je efikasnije i ekološki prihvatljivije rešenje.

ClearNOx® proizvod je testiran u saradnji sa proizvođačima vozila i poseduje API sertifikat (Američki institut za naftu). Formulisan je u skladu sa fizičkim i hemijskim specifikacijama standarda ISO 22 241, koji definiše nivo zagađenja izduvnih gasova.

ClearNOx® je primarno namenjen kompanijama čije poslovanje i profitabilnost zavise od ispravnosti voznog parka i radnih mašina, ali i vlasnicima putničkih vozila kao unapređena alternativa AdBlue® tečnosti.

ClearNOx® je kompatibilan sa svim vrstama vozila i odmah je spreman za upotrebu (nema potrebe za pražnjenjem rezervoara za DEF tečnost). Za optimalan rad SCR sistema, preporuka je da se pre početka upotrebe u ovlašćenom servisu obavi čišćenje SCR sistema i da se nakon toga proizvod koristi u kontinuitetu.

Najveći benefit ostvaruje se dugoročnom upotrebom proizvoda jer se troškovi popravke i  održavanja kao i zastoja u radu usled nastale kristalizacije umanjuju i do 10 puta u odnosu na godišnju investiciju u ClearNOx® po jednom vozilu*.

ClearNOx® je dostupan u okviru asortimana kompanije TotalEnergies Marketing Serbia d.o.o. Beograd i kod ovlašćenih distributera. Svi zainteresovani se mogu obratiti direktno putem kontakt forme na website-u ili putem e-mail-a na officebalkans@totalenergies.com.

*Procenjeno po osnovu pređenih 30.000 km/godišnje i cene ClearNOx® na dan 1. marta 2021.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group