Bugatti povlači jedan Chiron Super Sport model zbog pogrešnih točkova

Više slika

Više slika

„Tehnički maksimusi upravljali su čitavim razvojem zbog toga što su zahtevi ovog novog hiper sportskog automobila veoma visoki: 440 km/h koje je potrebno kontrolisati“...

Ovo je kompanija napisala o novom Chiron Super Sport modelu na svojoj zvaničnoj stranici, ali je jedan primerak ove ekskluzivne serije opozvan zbog potencijalne mogućnosti da ne preživi ovaj drugi deo kompanijinog obećanja.

Razlog povlačenja ovog Super Sport modela sa 1,578 ks jeste mogućnost da je on opremljen pogrešnim točkovima u fabrici, sa kompanijom Bugatti koja veruje da to može učiniti automobil nestabilnim, ali samo u određenim okolnostima. Super Sport model poseduje dosta aerodinamičniju karoseriju nižeg koeficijenta otpora vazduha u poređenju sa regularnim Chiron modelima, kako bi dostigao maksimalnu brzinu i izvukao sve iz svog W16 agregata, sa drugim spravicama koje aktivira Top Speed mod kako bi prilagodio njegovo krilo i vešanje radi daljeg redukovanja sile potiska i klizanja automobila.

„Kada vozite u Top Speed modu, pogrešni točkovi mogu dovesti do gubitka kontrole nad automobilom i povećati rizike od sudara“, stoji u zvaničnom pismu u kome je kompanija objasnila problem i opisala najgori mogući scenario prodajnom menadžeru kompanije za Severnu Ameriku.

Bugatti dozvoljava samo dva tipa točkova na svojim Super Sport modelima, pa čak i bržim Super Sport 300+ izdanjima, bazirano na testiranjima, ali je u jednom momentu BBS Leichtbaurad stil felni, dostupan na običnoj Chiron seriji pronašao svoj put u Super Sport konfigurator, sa jednim kupcem iz SAD koji je izgleda odabrao baš njih.

Automobil je zatim poslat vlasniku, ali je Bugatti odlučio da bi ipak bilo bolje da se njihov kupac smesti na komplet pravih Super Sport točkova, koji će mu biti prebačeni preko okeana bez dodatne naplate, zajedno sa potpuno novi setom guma, ventila i senzora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group