BMW M ukida ulazne modele sa Competition izdanjima koja postaju novi standard

Brojnim kupcima je promakla činjenica da su novi BMW X5 M i X6 M modeli ponuđeni ekskluzivno u Competition izdanjima...

Ovo nije slučaj zbog toga što ovi SUV modeli čekaju na svoje M varijante, već iz razloga što proizvođač planira da Competition modeli od sada budu nova polazna tačka za čiste M modele.

Ovaj potez predstavlja deo planova za rekonstruisanje M postavke jer bavarski proizvođač već gleda ka budućnosti. Sa modelima nižih performansi, kao što je M440i, koji nije uspeo da ispuni prazninu između regularnih BMW vozila i modela visokih performansi, izvršni direktor BMW M divizije, Frank van Mel, veruje da više ne postoji potreba za standardnim M modelima.

M brend je predstavio u svojoj ponudi Competition izdanja, koja su zapravo do sada već postala potpuno normalna pojava, kako je direktor sam izjavio, dodajući: „Stoga, standardni M modeli odlaze u istoriju, jer su upravo to do sada manje – više i postali, tako da se više nećemo deliti između M i M Competition ponude, koja će u budućnosti stizati u čistoj Competition formi“. 

Kao rezultat ovoga, M3 Competition serija, na primer, postaće glavni izbor svih kupaca koji tragaju za BMW sedan opcijama visokih performansi. Međutim, ovo ne znači da neće biti nikavih izbora za sve one ljude koji žele još više performansi.

Van Mel je objasnio da će CS i CSL modeli biti predstavljeni kako bi omogućili još ekstremnije performanse od Competition automobila svakome ko to poželi. Kako je direktor zaključio: „CS ili CSL izdanja će biti još tvrdokornija vozila, ako mogu tako da se izrazim, namenjena svim kupcima koji požele da imaju trkačku mašinu sa tablicama“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group