Audi povlači preko 25.000 modela zbog greške na turbo punjačima

Audi povlači više od 26.000 vozila nakon što je otkriveno da su kreirana sa filterima ulja u turbopunjačima čije su mrežice suviše guste i kao rezultat toga, filter može postati zapušen.

Ovim problemom pogođeni su modeli Audi S6 2013-2017, A7 2013-2017, RS7 2014-2017, kao i A8 i S8 automobili kreirani od 2013. do 2017. godine. Ukoliko filteri turbina postanu začepljeni može doći do nedostatka lubrikacije u ovom delu, što će dovesti do bržeg habanja komponenti.

Ukoliko filteri zakažu, turbinski točak unutar turbopunjača može udariti u kućište ili dovesti do pucanja vratila turbopunjača. U svakom slučaju, postoje rizici da ova oštećenja dovedu do gubitka snage, pa čak i zastoja motora, što definitivno može povećati mogućnosti za sudar.

Sa vozačevog sedišta, problem se može emitovati sa nekoliko različitih poruka upozorenja od strane automobila, uključujući EPC svetlo, MIL svetlo ili lampicu za ulje. Vozači takođe mogu primetiti indikatore kao što je prolongirano puckanje, grub rad motora u mestu ili nedostatak snage na gasu.

Audi će početi sa obaveštavanjem svojih kupaca o ovom problemu od dvadesetog maja i svi koji su pogođeni ovim felerom biće pozvani da dovezu svoje automobile u najbliža predstavništva kako bi se ova komponenta uklonila i zamenila. Mreža filtera ulja porašće sa 30µm na 90 µm sa novim delom.

Svim kupcima koji su bili primorani da zamene sito sami i poprave bilo kakvo oštećenje koje je možda zbog turbine nastalo pre ovog povlačenja, novac će biti refundiran.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group