Alfa Romeo ne želi da bude SUV brend

Alfa Romeo se priprema da predstavi potpuno novi Milano automobil i italijanski brend obećava da će on postati prvi sportski urbani model na planeti...

Model koji stiže sledeće godine pridružiće se Tonale i Stelvio linijama, pružajući ovom proizvođaču postavku fokusiranu na krosovere. Međutim, u poslednjem intervjuu, izvršni direktor kompanije Alfa Romeo, Žan Filip Imparato, izjavio je: „Ne želim da Alfa postane SUV brend, uprkos tome što se čitav svet prebacuje na proizvodnju ovakvih modela“.

Izvršni direktor je izjavio za Autocar da su sedani primarni za povratak brenda, jer aerodinamika i električni pogoni idu ruku pod ruku. Imparato je dodao: „Kupci će imati Giulia modele na raspolaganju u našem opsegu, ali ne samo njih, zbog toga što je naš sledeći korak na kome radimo, odgovor na pitanje kakav je odgovor na GTV i kako bi kupci mogli reagovati na Duetto?"

Ovo implicira na mogućnost da bi kupe i roadster modeli mogli biti oživljeni, ali Imparato je naglasio da ništa od ovoga trenutno nije potvrđeno. Ovo je bez sumnje mudar potez direktora, jer je 2018. godine Alfa Romeo brend potvrdio povratak GTV modela, koji će imati pogon na svim točkovima i više od 600 ks. Međutim, kao većina planova FCA grupacije iz iste ere i ovaj se izjalovio, zajedno sa naslednikom 8C modela, čiji je projekat prekinut sledeće godine.

Vraćajući se na temu redizajniranih Giulia i Stelvio modela, Imparato je sugerisao da je dizajn oba automobila kompletiran i da se kompanija polako priprema za njihovu proizvodnju u Cassino fabrici. Malo toga je poznato o predstojećim električnim verzijama, ali je izvršni direktor ranije sugerisao da bi Giulia linija mogla da kombinuje elemente sedana i karavana.

Za model se tvrdi da će biti postavljen na STLA Medium platformu i ponuditi prelazni opseg od 700 kilometara između dva punjenja. Ulazni nivo Giulia modela mogao bi stizati sa 345 ks, dok bi Veloce verzije trebalo da imaju oko 790 ks. Sa svim ovim na umu, slobodno možemo očekivati da Quadrifolio izdanja, kao najbolja iz ponude, stignu na tržište sa masivnih 986 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group