382 Lamborghini modela u čast šezdesetog rođendana italijanske kompanije

Više od 380 Lamborghini automobila stiglo je na stazu Silverstone povodom zvanične proslave 60. godišnjice italijanskog proizvođača super sportskih automobila u Velikoj Britaniji...

Pored zvaničnog predstavljanja novog Lamborghini Revuelto, prvog hibridnog Lamborghini automobila, gosti su otišli ​​na stazu Silverstone na jedinstveni paradni krug: nikada ranije viđen spektakl od 382 Lamborghini modela zajedno na stazi Formule 1 stvorio je novi istorijski rekord za Lamborghini, za najviše automobila na stazi u jednom trenutku.

Prethodni rekord je postavljen pre samo nekoliko meseci kada se na stazi Suzuka u Japanu okupilo ukupno 251 Lamborghini modela kako bi proslavili šest decenija postojanja kompanije. Neverovatna flota od skoro 400 Lambo modela koja je učestvovala na proslavi Lamborgini dana uključivala je neke od najređih i najslavnijih modela.

Modernim Lamborgini automobilima ograničene proizvodnje poput Countach LPI 800-4, Aventador Ultimae i Huracán Tecnica pridružili su se legendarni klasici koji uključuju 400 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo, pa čak i legendarni LM 002 off-roader.

Ogromna flota italijanskih razjarenih bikova spustila se iz svih 11 Lamborghini prodajnih mesta širom Velike Britanije na trkačku stazu gde su ih dočekali generalni direktor ovog proizvođača automobila Stefan Vinkelman i glavni tehnički direktor Ruven Mor.

„Velika Britanija nastavlja da bude jedno od naših najvećih tržišta širom sveta sa lojalnim i rastućim Lamborghini klijentima i bazom fanova“, rekao je izvršni direktor. „Naše proslave povodom 60. godišnjice događaja u Silverstonu, legendarnoj trkačkoj stazi u Velikoj Britaniji, predstavljaju odgovarajuću počast našem brendu, vlasnicima i milionima ljudi širom sveta koji su strastveno zainteresovani za Lamborghini i prate nas kroz događaje i na društvenim mrežama.”

Italijanska kompanija je takođe odabrala događaj da predstavi novi Lamborghini Revuelto u Velikoj Britaniji. Zamena za Aventador je debitovala ranije ove godine i označava početak novog poglavlja za brend. To je prvi serijski Lamborghini koji dolazi sa hibridnim pogonom.

Iako zadržava Lamborghini V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, vodeći superautomobil takođe ima tri električna motora i relativno malu bateriju. Hibridni pogon ima kombinovanu snagu od 1001 KS, što Revuelto čini najmoćnijim Lamborghini automobilom ikada napravljenim.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group