VW najavljuje: čitav svet dobija sledeću Tyron seriju u dve varijante modela

Više slika

Više slika

Kompanija Volkswagen startovala je kampanju redizajniranog Tiguan modela, ali najnoviji izveštaji sugerišu da će Tiguan Allspace biti zamenjen sledećom generacijom Tayron modela na globalnom nivou, što je veoma interesantno jer je ova linija predstavljena za kinesko tržište 2018. godine i njoj je priključena X krosover kupe verzija dve godine kasnije...

Ovi automobili podsećaju na deminutivne verzije Atlas i Atlas kupe serija, ali ovoga puta njihova druga generacija će daleko više svojih dizajnerskih i tehnoloških elemenata preuzeće od prestojećeg Tiguan modela. Karl Hajnz Hel potvrdio je ove vesti, izjavivši za Autocar publikaciju: „Proširićemo našu SUV postavku na globalnom nivou uz pomoć druge generacije Tayron modela, koja se već nalazi u razvoju i krenuće sa prodajom sredinom decenije“.

Druga generacija Tayron modela navodno će biti ponuđena na svim ključnim tržištima kompanije Volkswagen i biće kreiran u Volfsburgu i Kini. Kao i u trenutnoj ponudi, nova generacija će stići u krosover i krosover kupe varijantama. Kupci ovog krosovera dobiće priliku da biraju između konfiguracija sa pet i sedam sedišta, dok će kupe krosover serija eksluzivno biti ponuđena sa rasporedom od pet sedišta.

Redizajnirani Tayron model biće postavljen na poslednju verziju MQB platforme kompanije VW, a prema očekivanjima deliće pogonski sklop sa svojim manjim rođakom, modelom Tiguan. Zvaničnici kompanije Volkswagen takođe je izjavila da će model biti ponuđen sa dva priključna hibridna pogonska sklopa koji poseduju benzinske jedinice, više od 100 kilometara prelaznog opsega samo na struji i izlaznu snagu od 201 ili 268 ks.

Kako bi stvari učinila još konfuznijim, kompanija je najavila da će krosover najverovatnije koristiti druga imena u zavisnosti od tržišta. Na primer, u Velikoj Britaniji, novi modeli zvaće se Tayron baš kao i u ostatku Evrope, ali na drugim selektovanim tržištima on će biti poznat kao Tiguan. Ova tržišta su zapravo zemlje u kojima pravi Tiguan neće biti ponuđen, ali ćemo nešto više o svemu definitivno saznati tokom nekoliko sledećih meseci.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group