Umetnost vožnje spuštenog krova - Aston Martin DB12

Zvuk snažnog motora, vetar u kosi i simfonija luksuza bez premca – ovo su senzacije koje definišu potpuno novi Aston Martin DB12 Volante.

Nadovezujući se na nasleđe izuzetnosti po kom je Aston Martin poznat, DB12 Volante koji oduzima dah je dodatak liniji kompanije, spajajući mogućnosti visokih performansi sa uzbuđenjem vožnje na otvorenom. DB12 Volante je pandan sa otvorenim krovom nedavno predstavljenom DB12 kupeu. Kao prvi u sledećoj generaciji Aston Martin sportskih automobila, postavlja nova merila u svetu kabrioleta visokih performansi.

Izrađen do savršenstva, automobil sadrži bezvremensku eleganciju i sportski karakter koji definišu slavnu tradiciju Aston Martin kompanije. Napredne tehnologije i najsavremeniji inženjering neprimetno se spajaju, što rezultira iskustvom vožnje koje je oštrije i prefinjenije nego ikada ranije.

U srcu izuzetnih performansi DB12 Volante leži njegova izuzetno čvrsta vezana aluminijumska struktura. Ova struktura ne samo da pruža osnovu za beskompromisnu ​​dinamiku, već obezbeđuje i iskustvo vožnje bez premca, bilo da vozite autoputem ili se uhvatite u koštac sa krivudavim putevima.

DB12 Volante pokreće 4.0 Twin-Turbo V8 motor, koji su tjunirali inženjeri Aston Martin kompanije tako da isporučuje zapanjujućih 500 kW/680KS i 800 Nm obrtnog momenta. Motor DB12 Volante je uparen sa ZF osmostepenim menjačem. Sa maksimalnom brzinom od 325 km/h i mogućnošću ubrzanja od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekundi, performanse modela DB12 Volante nisu ništa manje nego zapanjujuće.

Unutar kabine, DB12 Volante je utočište luksuza i inovacija. Infotainment sistem nove generacije zauzima centralno mesto, sa potpuno integrisanim interfejsom. Sistem nudi ravnotežu između komandi na ekranu osetljivom na dodir i taktilnih fizičkih prekidača, obezbeđujući lakoću korišćenja i besprekorno iskustvo.

Enterijer je harmoničan spoj čistog savremenog dizajna i najfinijih materijala, pružajući sveobuhvatno iskustvo i za vozača i za putnike. Audio sistem sa 11 zvučnika dolazi standardno, dok se kao opcija nudi i Bowers & Wilkins premium audio sistem sa 15 zvučnika. Opciono su na raspolaganju i Sports Plus i Carbon Fiber Performance sedišta, kao i obloge od aluminijuma, drveta ili ugljeničnih vlakana.

Vizuelno, DB12 Volante pleni svojim smelim dizajnom eksterijera. Inovativni K-preklopni krovni mehanizam omogućava elegantnu i atletsku formu, bilo da je krov podignut ili spušten. Hauba daje prepoznatljiv dodir, naglašavajući eleganciju vozila, zadržavajući njegov dinamički profil. Sa pažnjom usmerenom na detalje, DB12 Volante je pravo umetničko delo koje se ističe u svakom okruženju.

Za one koji žele da svoj DB12 Volante učine zaista jedinstvenim, Aston Martin nudi ultra-luksuznu uslugu personalizacije. Od suptilnih detalja do kompletnog inženjeringa i komponenti po meri, Q by Aston Martin obezbeđuje da svaki DB12 Volante bude odraz posebnog ukusa i vizije svog vlasnika.

Aston Martin DB12 Volante je više od kabrioleta, to je remek-delo koje redefiniše granice performansi, luksuza i izrade. Svojim izuzetnim performansama, najsavremenijom tehnologijom i neuporedivom pažnjom posvećenom detaljima, DB12 Volante predstavlja primer vrhunca automobilske izvrsnosti.

DB12 Volante zauzima centralno mesto, imajući svoj globalni debi na prestižnoj nedelji automobila u Montereju u Kaliforniji. Sa proizvodnjom koja treba da počne u narednim mesecima, automobil obećava da će podići iskustvo vožnje na neviđene visine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group