Tramontana XTR je redak superautomobil iz Španije

Više slika

Više slika

Kada bismo rekli da je Tramontana XTR pravo veoma čudan automboil, to bi bilo potcenjivanje godine...

Prošlo je više od jedne decenije od kada smo prvi put ugledali ovaj unikatan dvosed i ostaje nejasno koliko je ovaj brend kreirao automobila niti šta njegova budućnost nosi. Bilo kako bilo, na tržištu se nalaze neki od najneverovatnijih Tramontana, ništa manje neobičnih od ovog primerka koji se trenutno nalazi u prodajnom salonu kompanije Prestige Imports.

Ovaj poseban model predstavljen je prošle godine na SEMA sajmu automobila i poseduje brojne specijalne detalje dobijene od enterijernih specijalista kompanije Vilner. Kao rezultat, njegova putnička kabina opremljena je crnom kožom i alkantarom, a uključuje svetlo zlatne delove, nalik pojasevima, akcentima smeštenim na kontrolnoj tabli, sedištima i panelima vrata.

Iako je Vilner specijalizovan za modifikovanje enterijera, kompanija je takođe prenela svoju ekspertizu na eksterijer, gde Tramontana dolazi sa crnom mat farbom i zlatnim akcentnim elementima.

Listing ne donosi bilo kakve detalje vezane za automobil osim činjenice da poseduje svega 631 kilometar ispod kaiša.

Međutim, nešto dodatnog istraživanja otkrilo nam je da ovaj superautomobil poseduje Mercedes-Benz V12 motor koji stvara 720 ks i dolazi sa svega 1.315 kilograma. Snaga ovog motora se na tlo šalje putem sedmostepenog menjača duplog kvačila.

Nikakvih reči nije bilo ni o ceni ovog interesantnog automobila, ali nas ništa iznad 400.000 evra ne bi iznenadilo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group