Sportska neman porodičnih kvaliteta - novi Lamborghini Urus S

Pomalo je čudno iskoristiti reči kao što su „trkačka staza“ i „porodični automobil“ u istoj rečenici, ali to je upravo ono što karakteriše novi Lamborghini Urus S, zver od 657 KS koja kombinuje udobnost i performanse.

Prošlog meseca je Lamborghini zvanično predstavio model Urus Performante, usmeren na trkačku stazu, tokom nedelje automobila u Montereju u Kaliforniji, međutim, naslednik izuzetno popularnog Super SUV-a u njegovom osnovnom obliku je nova Lamborghini Urus S verzija.

Novi Urus S koristi isti V8 twin-turbo motor kao prethodni model, ali je brži i moćniji. Dok je stari Urus morao da se zadovolji sa 641 KS, ovaj isporučuje 657 KS i 850 Nm obrtnog momenta, što znači da može da ubrza od 0-100 km/h za samo 3,5 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 305 km/h.

Što se tiče stila, Urus S dolazi sa novim prednjim branikom i mat crnom zaštitnom pločom od nerđajućeg čelika. Pozadi ćete naći unapređene izduvne cevi dostupne u sjajnoj crnoj, mat crnoj ili svetlo hromiranoj boji.

Takođe možete da ga učinite agresivnijim i sportskim sa opcionom haubom od ugljeničnih vlakana i većim točkovima od 22 inča i 23 inča.

U enterijeru automobila ćete pronaći isti raspored i kontrolnu tablu, ali je Lamborghini dodao veliki izbor novih opcija boja i materijala. Slavni brend tek treba da objavi cene, ali je očekivano da će novitet biti skuplji od modela koji zamenjuje, a koji je imao početnu cenu od 229.495 dolara.

Urus je velika stvar za Lamborghini. Za nešto više od četiri godine, Lamborghini je isporučio više od 20.000 jedinica i samo je pitanje vremena kada će SUV zameniti Huracan kao najprodavanije vozilo brenda ikada. I što je još važnije, kompanija kaže da skoro 70 odsto kupaca Urusa nikada ranije nije posedovalo Lamborghini.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group