Specijalni hiperautomobil baziran na AMG Vision GT konceptu

Iako je predivni Mercedes AMG Vision Gran Turismo koncept iz 2013. godine predstavljao samo dizajnersku studiju hiperautomobila, deset godina kasnije svi koji žele sličan izgled mogu dobiti predivnu mašinu iz radionice Parker Brothers Concepts...

Specijalni superautomobil zove se Erebos X i dolazi sa V8 agregatom duplog turbo punjenja. Radi podsećanja, originalni AMG Vision GT model kreiran je posebno za Gran Turismo video igru, pre nego što je prebačen u realnost putem koncepta na 2013 LA Auto Show sajmu automobila. On se četiri godine kasnije pojavio u filmu Justice League, kao vozilo po izboru Brusa Vejna.

Erebos X izgleda kao replika Mercedes koncepta, iako je u potpunosti jasno da se ovde ne radi o tom modelu. On je uprkos tome veoma lepih proporcija i poseduje predivne detalje kao što su velika prednja maska, agresivni farovi, nabudženi i plitki rubovi točkova, vrata galebovo krilo i putnički segment inspirisan konceptom trokrake zvezde.

Na isti način, enterijer ovog dvoseda takođe je u potpunosti sličan i poseduje upravljač istog oblika i okrugle kontrole koje štrče sa centralne konzole. Braća Parker takođe su dodala i nekoliko specijalnih stilskih detalja, nalik masivnom zadnjem spojleru, neznatno drugačijim štopaljkama i aerodinamičkim poklopcima točkova koji stižu u upadljivoj sivo/limeta zelenoj kombinaciji boja.

Nije potpuno jasno da li je novi Erebos X baziran na postojećim mašinama, kao što je Mercedes-Benz SLS ili nešto noviji AMG GT, mada je moguće da poseduje i specijalno kreirani cevasti ram ispod karoserije. Proizvođači tvrde da je ovaj model daleko moćniji od zvaničnog Mercedes AMG Vision GT koncepta, sa Gran Turismo gejmierskim modelom koji stiže opremljen 5,5 litara veliki V8 agregatom dobrim za 580 ks.

Iako je izvor šasije ovog modela potpuno nepoznat, braća Parker otkrila su nešto od specifikacija svog Erebos X modela putem društvenih mreža. Kako su braća navela, informacije uključuju kilažu od 1.233 ks i targetirano vreme za dostizanje stotke od 2,9 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 325 km/h. Oni su takođe izjavili da je rastojanje od zemlje nešto veće od Lamborghini Aventador modela, nakon što je neko upitao da li automobil može biti vožen javnim putevima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group