Restaurirani Jaguar 420 koji izgleda kao da je juče izašao iz fabrike

Više slika

Više slika

Jaguar 420 model iz 1969. godine potpuno je restauriran, kako spolja, tako i u enterijeru putničke kabine…

Za ovaj projekat bila je zadužena kompanija Carbon Motors, specijalizovana u svemu i kreiranju posebno kreiranih postava, vrhunskih audio sistema, egzotičnih finiša, kao i radovima na potpunim restauracijama, koje ponekada uključuju restauriranje, modifikaciju karoserije i uklanjanje rđe.

Sada, svako ko voli klasične Jaguar modele,  može pomisliti kako je ova 420 mašina veoma interesantna, u najmanju ruku. Automobil je inicijalno predstavljen 1963. godine i stilizovan je nakon S-Type linije, međutim nije dobio linearni prednji deo kako bi se uklapao sa ostatkom karoserije.

U enterijeru putničke kabine, ovaj klasični model daleko je  luksuzniji od S-Type automobila, iako to nije baš na prvi pogled evidentno posebno kada pred sobom imate jedinicu koja zahteva detaljnu restauraciju i popravku, baš kao i ova.

Zahvaljući kompaniji Carbon Motors dostupne su nam slike pre i posle izvršavanja ovog projekta, tako da nam je poznato kako je automobil izgledao pre nego što je podlegao stručnim zahvatima tokom restauracije. Enterijer je kompletno obnovljen, od kontrolne table do vrata panela, centralne konzole i krova. Čak su i drveni elementi dobili svoje unapređene komponente, kako bi izgledali potpuno novo smešteni između crnog kožnog okruženja.

Što se tiče eksterijera, pošto ne postoje nikakve fotografije kako je automobil izgledao ranije, sve što možemo reći da sada izgleda veoma čisto, sa dvobojnim dizajnom i linijama koje teku duž bokova automobila.

Jedno je sigurno, ovaj model je ponovo oživeo, dok je sa inovativnim procesima vraćen u prvobitno stanje i definitivno izgleda identično, ako ne i bolje nego kada je izašao iz fabričkog pogona britanske kompanije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group