Renault predstavlja novu generaciju Arkana modela

Više slika

Više slika

Renault je predstavio osveženu generaciju Arkana modela, koji poseduju prednosti nekoliko relativno manjih promena u odnosu na prethodnike...

Počevši na prednjoj strani, novi krosover kupe poseduje novi Nouvel’R logo kompanije, kome su pridruženi redizajnirana prednja maska sa asortimanom namerno nestrukturiranih dijamantskih obrazaca koji se vezuju vizuelno za glavni, koji je smešten u sredini.

Dodatne promene su prilično ograničene, ali su prethodno hromirani akcenti zamenjeni crnom, satensko crnom i duboko sjajno crnom bojom. Kupci takođe mogu pronaći i redizajnirane štopaljke, novi Midnight Blue ton i tamno hromirane oznake zajedno sa izduvnim granama istog stila. Pored stilskih promena, najveću novost čitavog opesga predstavlja dodavanje vrhunske Esprit Alpine opreme. Ovaj paket donosi unikatan eksterijer sa satensko sivim prednjim delom, škriljac sive oznake, zadnji spojler i devetnaestoinčne točkove.

Poboljšanja se nastavljaju u putničkoj kabini gde se sada nalaze veoma izdašno dizajnirana sedišta presvučena imitacijom prevrnute kože i obilje materijala iz bio izvora. Ova sedišta izgledaju veoma luksuzno i poseduju plave kontrastne šavove, zajedno sa Alpine logom na naslonima. Na drugim mestima, moguće je videti finiše u boji škriljca i plave trake na pojasima za vezivanje. Vrhunski model takođe poseduje milimalistički e-prenosnik, zajedno sa crvenim, belim i plavim šavovima na vratima i upravljaču.

Pored ove vrhunske varijante opsega, struktura finiša pomalo je pojednostavljena u samo dve druge opcije koje su poznate kao Evolution i Techno. Prvopomenuta verzija je nešto bolje opremljena i sada dolazi standardno opremljena GPS navigacijom i poboljšanim sedmoinčnim displejom. Techno opcija, sa druge strane, poseduje spojler u boji karoserije, zajedno sa istim točkovima koji su mogli biti viđeni na starim R.S. Line i E-Tech Engineered modelima.

Ispod haube može se nalaziti nekoliko opcija, koje uključuju hibridizovani 1,3 litara veliki četvorocilindrični turbo motor, dobar za 138 ks i 156 ks u dve varijante. Poslednjepomenuta omogućuje krosoveru ubrzanje do stotke iz mesta za 9,1 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 174 km/h.

Kupci se mogu opredeliti i za napredniji hibridni sistem, sastavljen od 1,6 litara velikog četvorocilindraša unutrašnjeg sagorevanja, dve električne jedinice, 1,2 kWh velike beterije i malog pametnog multimod sistema bez kvačila. Ovaj sistem proizvodi 143 ks i obezbeđuje modelu ubrzanje do stotke iz mesta za 10,8 sekundi.

Nova generacija Renault Arkana modela biće dostupna za poručivanje ovoga leta, ali za sada nije poznat tačan datum, jer on varira od tržišta do trižišta i pojedinačne zemlje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group