Novo električno čudo iz Kine predstavlja svoje svemirske mogućnosti

Najnoviji YangWang U9 superautomobil kompanije BYD nedavno je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Šangaju, a pored brojnih karakteristika koje možemo očekivati od naprednih EV modela, ovaj posebni poseduje nekoliko trikova u rukavu, uključujući i napredni sistem vešanja, ni nalik bilo kom drugom...

Predstavljajući svoj novi električni superautomobil u Kini, YangWang podbrend kompanije BYD pokazao je svetu njegovu mogućnost poskakivanja tokom izlaska na binu. Videti superautomobil sa ovakvom funkcijom prilično je čudan prizor, koji predstavlja nešto što bismo očekivali na inovativnim luksuznim sedan ili SUV modelima, nalik onome što je Mercedes GLE doneo sa svojim vazdušnim vešanjem pre nekoliko godina. Međutim, pored toga što je novi sistem kompanije BYD dosta napredniji, on je i daleko impresivniji.

Ispod karoserije U9 modela nalazi se nešto što YangWang naziva ‘Disus-X’ sistemom vešanja. Ovaj specijalni sistem sastoji se od nekoliko tehnologija ovog proizvođača, uključujući Intelligent Damping Body Control System (Disus-C), Intelligent Hydraulic Body Control System (Disus-P) i pameni Air Body Control System (Disus-A), koji su zaduženi za pružanje kompleksnih vertikalnih, bočnih i uzdužnih kontrola pokreta i nadmašivanje svih svojih rivala naprednim mogućnostima. Sa druge strane, poskakivanje modela koje je kineski brend predstavio isključivo se oslanja na kinetičku snagu ovog inovativnog vešanja.

Tokom prezentacije U9 modela podeljeno je dosta veoma intrigantnih snimaka, a na jednom od njih je moguće videti ovaj žuti superautomobil kako se kreće na tri točka, koristeći svoje vešanje kako bi podigao jednu stranu i izbegao grebanje i uništavanje kočionog rotora. Iako ona definitivno nije nešto što će kupci ovog brenda preterano često koristiti, veoma je lepo znati da ovakva mogućnost postoji i da je veoma korisna ukoliko iz bilo kog razloga dođe do otkazivanja jednog točka. BYD ističe da ovaj sistem redukuje i obrtanje automobila, smanjujući rizike u ovom polju, istovremeno dodajući pomoć pri maksimalnom ubrzanju i sigurnosnom kočenju.

Naravno, pored ovog izvanrednog i naprednog sistema vešanja, U9 poseduje i brojne druge intrigantne karakteristike. Nova serija, prozvana ’najjeftinijim superautomobilom na svetu’, ispod karoserije donosi Yisigang EV platformu ovog brenda sa četiri električna motora, kombinovane ukupne snage od 1.100 ks i 1.280 Nm obrtnog momenta. Kako njeni tvorci tvrde, ova mašina dostiže stotku iz mesta za svega dve sekunde i može putovati čak 700 kilometara između dva punjenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group