Novi promotivni video za predstojeću Cupra Tavascan liniju

Više slika

Više slika

Dugo očekivani 2024 Cupra Tavascan model predstavljen je u proizvodnoj varijanti uz pomoć snimka koji je ovaj brend napravio u saradnji sa španskom pevačicom i tekstopiscem Rosaliom...

Sam snimak je prilično čudan, makar kada je reč o reklamama za automobile, i ispunjen je brojnim likovima iz crtanih filmova, treperećim svetlima, teškim editovanjem i u jednom delu se čak pojavljuje i animacija robotičkog psa. Tu je čak i žena vozač motocikala koja sedi na Ducati modelu dojeći dete, dok su u promo materijalu predstavljeni brojni Cupra modeli takođe, uključujući i Tavascan liniju.

Možemo videti predstojeći SUV sa oba boka i sa zadnje strane, sa proizvođačem koji je uspeo da održi ukupan oblik koncepta, istovremeno kreirajući brojne, prilično značajne promene. Od svih, najočiglednija je LED traka na zadnjem delu koncepta, koja je sada zamenjena nešto većim i masivnijim jedinicama. Poklopac prtljažnika proizvodnog modela takođe je dosta izraženiji zahvaljujući uklapanju suptilnog spojlera.

Donji delovi zadnjeg dela takođe poseduju veoma malo sličnosti sa koncept modelom, ali to nipošto nije loša stvar. Dok je koncept posedovao zadnji branik sa elementima koji su se ulivali u centralnu sekciju, branik proizvodnog SUV modela poseduje tradicionalniji stil, ali i dalje zadržava sportski i agresivniji difuzor.

Iako video ne predstavlja Tavascan model sa prednje strane, verujemo da je i on poprilično drugačiji u poređenju sa korpusima i gotovo sigurno poseduje nešto veće LED farove i dosta suptilnije linije branika.

Pored izgleda, poznato je da Tavascan stiže baziran na MEB platformi VW Grupacije i najverovatnije deli svoj pogonski sklop sa ID.5 GTX modelima. Ovo znači da nova linija stiže sa baterijskim pakovanjima dobrim za 77 kWh, koja pokreću par električnih motora koji isporučuju 295 ks. Ova kombinacija omogućuje ubrzanje do stotke za šest sekundi, sa prelaznim opsegom od 490 kilometara između dva punjenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group