Novi potpuno električni Smart nudi komfor i odlične karateristike

Smart se konačno vratio sa potpuno novim proizvodom i zvanično stiže sa potpuno električnim krosoverom nazvanim #1...

Dizajniran kako bi se suprotstavio drugim malim elektrifikovanim modelima kao što su Hyundai Kona i Volkswagen ID.3, Smart #1 predstavlja samo jezgro onoga što tek sledi, sudeći prema izvršnom direktoru Smart Europe.

Ovo je prvi potpuno električni Smart proizvod lansiran od kada je Geely kupio 50% deonica ovog brenda od kompanije Daimler. Ovo je takođe i prvi Smart proizvod koji će biti postavljen na SEA potpuno električnioj arhitekturi Geely brenda. #1 poseduje maksimalni prelazni opseg od 440 kilometara zahvaljujući baterijskom pakovanju od 66 kwh, smeštenom u podu.

Prilikom lansiranja, #1 će stići sa jednim motorom parkiranim na zadnjem delu, koji stvara 246 ks i 343 Nm obrtnog momenta. Druge opcije baterijskih pakovanja koje će najverovatnije uslediti i stići na SEA arhitekturi, doneće čak i do tri električna motora, ali za sada nema reči o tome da li će #1 videti ovu funkcionalnost u nekoj skorijoj budućnosti.

Kao drugi način za ponovno oživljavanje Smart brenda, #1 model je takođe i veći od svakog svog prethodnika. Geely tvrdi da je nova linija iste veličine kao i Kia Niro EV, MINI Countryman i Renault Megane E-Tech modeli, ali dolazi sa više prostora unutar putničke kabine. Sudeći prema brendu, enterijerni prostor se može uporediti sa luksuznim Mercedes-Benz E-Class sedan modelom.

Jednim pogledom na #1 postaje potpuno jasno na koji je način kompanija uspela ovo da postigne. Zadnja strana vozila gotovo da je potpuno vertikalna, omogućujući brendu Smart očuvanje prostora u putničkoj kabini, istovremeno održavajući sveukupni oblik relativno malim.

Unutra, kupci mogu pronaći 12,8 inča veliki informativno zabavni sistem i 9,2 inča vfeliki vozačev informacioni displej, kao i desetoinčni displej na podizanje. Napredne bezbednosne karakteristike kao što je adaptivna kontrola krstarenja, motrenje na mrtav ugao i adaptivna duga svetla dostupne su takođe.

Cene novih Smart modela još uvek nisu objavljene, ali će njihova proizvodnja startovati kasnije ove godine, sa isporukama koje se očekuju početkom sledeće.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group