Novi Mitsubishi Colt sledeće jeseni stiže na tržište

Kompanija Mitsubishi spremna je da se vrati u supermini segment, oživljavajući legendarnu liniju Colt modela, koji će sada imati dodatak francuske lepršavosti...

Novi model će debitovati 8. juna i predstavljaće rebrendiranu verziju Clio automobila, koji će uskoro dobiti svoju osveženu seriju, opremljnu hibridnom opcijom pogonskog sklopa.

Proizvođač automobila izbacio je još jedan kratak trejler za Colt model na njegovom nemačkom sajtu, otkrivajući sekciju zadnjeg dela automobila, odbrojavajući vreme do njegovog zvaničnog predstavljanja. Prvobitno najavljen 2022, ovaj supermini je opet vraćen u žižu javnosti prošlog marta tokom najave kompanije vezane za šesnaest novih proizvodnih modela koji će stići do 2025. godine. Vizuelizacija predstojećeg modela ponudila je nešto bolji uvid u njegov eksterijerni dizajn.

Kao što je moglo da se očekuje, novi Mitsubishi Colt deli veći broj svojih panela sa osveženom verzijom Renault Clio linije, kao poslednji primer ’bedž inženjeringa’. Različitosti između ove dve linije prema očekivanjima biće ograničene na prednje maske i znake koji će ih krasiti, što je slična strategija koju su sproveli Renault Captur i Mitsubishi ASX, koji dele istu CMF-B arhitekturu.

Mitsubishi je potvrdio da će predstojeći Colt modeli posedovati više pogonskih opcija, uključujući i samopuneći hibridni sistem. Ovi izbori će uključiti turbo jednolitarski benzinski agregat sa devedeset konja i 1,6 litara veliku hibridnu ponudu sa 143 ks, što su zapravo identične opcije kao i u Renault Clio opsegu. Proizvođač je takođe obećao i to da će novi supermini stići sa ekstenzivnom opremom, koja će uključiti i potpuno digitalni kokpit i brojne karakteristike orijentisane ka komforu i bezbednosti.

Novi Mitsubishi Colt biće predstavljen na evropskom tržištu tokom sledeće jeseni i biće kreiran pored Renault Clio linije u Bursi. Novi supermini takmičiće se u istoj kategoriji sa rivalima kao što su Peugeot 208, VW Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza, Toyota Yaris i drugi kompakti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group