Novi Megane RS startuje sa 37.600€

Više slika

Više slika

Francuski Renault podigao je zavesu sa novog Megane RS automobila na frankfurtskom sajmu automobila pre nekoliko meseci, a sada nas je udostojio potpunih specifikacija, pa čak i cena dostupnih varijanti...

Veoma impresivnih 37.600 evra biće sasvim dovoljno kako bi svaki evropski ljubitelj ovog kompaktnog automobila seo za njegov volan i dobio model koji prati manualni menjač brzina. Verzija istog sa duplim kvačilom zaokružuje ovu cifru na 39.400 evra.

Ove bazne cene postavljene su za Sport varijantu šasije, a njoj se pridružuje i Cup Pack sa čvršćim vešanjem, diferencijalom ograničenog proklizavanja i crvenim kočionim kleštima kompanije Brembo, koji u paketu dodaju još 1.500 evra na ukupan iznos.

Doduše, ovo je tek početak opcione liste, jer još nekoliko esencijalnih komponenti uključuju devetnaestoinčne aluminijumske felne, po ceni od 1.000 €, finiše od alkantare vredne 1.000 dodatnih evra i specijalne žute ili narandžaste nijanse po ceni od 1.600 evra. Tu su još i mnogobrojne elektronske pogodnosti obeležene Bose audio sistemom vrednim 600 €, RS monitorom dostupnim po iznosu od 250 evra ili RS Monitor Expert sistemom koji može biti priušten za 450 € i uparen sa obarajućim displejom od 400 €.

Za bilo koju vrstu specifikacija da se kupci opredele, novi Megane RS poseduje turbo četvorocilindrični motor zapremine 1,8 litara, dobar za 280 ks i sistemom upravljanja na svim točkovima, po prvi put u segmentu i paketu sa četvoro vrata, što stvara kombinaciju koja je sasvim dovoljna da ubrza automobil do stotke iz mesta za zavidnih 5,8 sekundi i potencijalno vrati rekord kruga u Nirnburgringu, i klasi automobila sa pogonom na prednjoj osovini, u posed francuskog proizvođača.

Kompanija Renault počeće isporuke svojih modela tokom sledećeg meseca, u slučaju automatika i početkom proleća svim kupcima koji su automobile poručili u manualnoj varijanti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group