Novi McLaren Artura Spider u centru pažnje na prestižnoj auto izložbi

Više slika

Više slika

McLaren Automotive će se predstaviti na Prestige Auto Beane 2024 sa prikazom impresivnih novih automobila, uključujući nedavno otkriveni Artura Spider - koji će imati svoju nacionalnu premijeru u Francuskoj - zajedno sa najlakšim i najmoćnijim serijskim supersportskim automobilom McLaren brenda, modelom 750S.

Prvi McLaren visokoperformansni hibridni kabriolet, novi Artura Spider, uvodi se kao deo značajnog poboljšanja modela Artura, uključujući povećanje snage, uz unapređene performanse i angažovanje vozača. Novi Artura kupe takođe koristi ista poboljšanja, dodatno unapređujući njegove performanse supersportskog automobila sledeće generacije.

Napredni M630 aluminijumski V6 motor od 3.0 litara i kompaktni, lakši E-motor sada proizvode ukupno 700KS, pri čemu sam motor proizvodi više od 200KS po litru. Uz vodeću težinu u klasi od 1.457kg, neverovatni odnos snage i težine od 480KS po toni Artura Spider osigurava žestoke performanse. Kada se kombinuje sa inovativno upakovanim retraktibilnim tvrdom krovom (RHT) koji se električno otvara za samo 11 sekundi, dodaje se izuzetna nova dimenzija. Na izložbi će biti predstavljen novi Artura Spider u predivnoj MSO Papaya Spark boji.

750S, sa više snage i manje težine (30kg DIN) od modela 720S koji zamenjuje, sposoban je za 0-100 km/h za 2.8 sekundi i 0-200 km/h za 7.2 sekundi. 750S ima 4.0-litarski twin-turbocharged V8 motor koji proizvodi 750KS i obrtni moment od 800Nm. Uz nove lakše elemente, odnos snage i težine je 587KS po toni - impresivnih 22KS po toni više od najbližeg konkurenta. Njegove izvanredne dinamičke sposobnosti dodatno otključava nova verzija McLarenove Proactive Chassis Control povezane-hidraulične suspenzije, PCC III. Na štandu će biti automobil u predivnoj boji karoserije Saros, poboljšan obilnom karbonskim vlaknima.

Predstavljajući McLaren Ultimate seriju vozila, McLaren Speedtail će biti prikazan na Prestige Auto Beane. Trosedni, hibridni Hyper-GT, sa 106 jedinica proizvedenih globalno, najbrži je McLaren putni automobil ikada sa maksimalnom brzinom od 403km/h.

Očaravajuće performanse hibridnog Hyper-GT dolaze iz kombinacije atributa, uključujući aerodinamičku izvrsnost i nisku težinu vozila. Osnovno za to je hibridni pogonski sistem koji uključuje pionirsku tehnologiju baterija. Ovo otključava intenzivno ubrzanje Speedtail od mirovanja do 300km/h u zadivljujućih 13.0 sekundi i do maksimalne brzine od 403km/h.

Obeležavajući 60 godina McLaren uspeha na stazi, Speedtail, 750S i Artura Spider pridružiće se pojavljivanju automobila McLaren Formula 1.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group