Novi BMW serije 3 - luksuz protkan savršenim vozačkim karakteristikama

Više slika

Više slika

Kada pomislimo na BMW automobile, praktično svako od nas u svojoj glavi stvara sliku uglađenog luksuza, savršene pesme motora i besprekorne snage i dinamike... 

Slavni bavarski brend odavno je otkrio recept za savršenost koji konstantno usavršava, želeći da svojim kupcima ponudi sve ono što im je potrebno, na jednom mestu. Bilo da ste ljubitelj limuzina ili gradskih terenaca, u BMW ponudi ćete pronaći baš ono što vam odgovara, poput odela koje je skrojeno po vašoj meri i potrebama, gde je svaki šav pažljivo promišljen i kreiran uz pomoć najkvalitetnijih niti. 

Predstavljajući svoju 2022 BMW 3 liniju, slavni brend je još jednom od nas zaslužio sve pohvale i skidanje kape, pokazujući da uvek u svom rukavu skriva ponekog keca, koji će nas oduševiti i ostaviti očarane, bez daha. 

Nevezano sa tim za koji se uglađeni pogonski sklop opredele, svi kupci 2022 BMW 3 modela mogu očekivati neprikosnoveno zadovoljstvo i maksimalni komfor tokom vožnje. Sa karoserijom koja pogoduje svim vrstama puteva, jakim kočnicama i šasijom koja omogućuje idealnu udobnost u svakodnevnoj vožnji, ne predstavlja nikakvo iznenađenje što je upravo 3 serija kompanije BMW prvi izbor kupaca. Prostrani enterijer, obogaćen poslednjim tehnologijama, i veliki rezervoar dovoljan i za ona najduža putovanja i avanture, omogućili su 2022 BMW 3 modelu da potisne sve svoje rivale, nudeći ono što ni jedan sportski sedan u njegovoj klasi ne poseduje.

Uz sve ove savršene karakteristike stiže i osmostepeni automatski menjač, koji snagu novih 3-Series modela može slati na sva četiri točka ili zadnju osovinu. Čitava ponuda treće serije za ovu godinu sastoji se od turbo četvorocilindraša u 330i, priključnih hibridnih modela u 330e i moćnih turbo šestocilindričnih varijanti sa 382 ks u M340i izdanjima. Naravno, čitava priča treće serije za 2022. godinu ne zasniva se na vozačkim uzbuđenjima, koja ipak ne izostaju, jer su njene glavne stavke luksuz i praktičnost tokom svakodnevne vožnje.

Noviteti u ovoj generaciji zasnivaju se na širokoj ponudi paketa i novim karakteristikama po pitanju specifičnih modela, ispraćenih usavršenim paletama individualnih opcija za personalizaciju. Četvorocilindrični agregati poseduju dovoljno snage i sportsku prirodu, dok je za one okorele avanturiste i ljubitelje vrhunske vožnje u ponudi i pogon na svim točkovima, kao dodatna opcija.

Ukoliko želite da se istaknete na najbolji mogući način i budete upamćeni - ne samo po zvuku svog BMW automobila - možete odabrati M Sport paket koji donosi dodatne karakteristike, unikatne stilske detalje i posebno tjunirano vešanje. Uz ovaj paket dostupna je i Premium ponuda, koja uključuje vozačke asistencije kao što je praćenje mrtvog ugla, kao i hands-free pasivni ulazak, displeje koji se podižu, grejače u volanu, veći monitor informativno zabavnog sistema koji je osetljiv na dodir i mnogo toga drugog. Za ljubitelje snažnije dinamike, u ponudi je Dynamic Handling paket, koji na savršen način optimizuje vožnju ove luksuzne limuzine putem adaptivnog vešanja i moćnog kočionog sistema. 

Novi BWM serije 3 dolazi sa ponudom dva uglađena i veoma potentna benzinska motora: u 330i verziji možemo videti (a i čuti) turbo dvolitarski četvorocilindraš, koji izbacuje 255 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta, dok u M340i liniji kupce očekuje trolitarska inlajn šestocilindrična jedinica, koja u pratnji hibridnog sistema od 48 kW stvara kombinovanih 382 ks i 500 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, 330e priključni hibridi kombinuju dvolitarske benzince sa električnim motorima, koji zajedno generišu 288 ks i 420 Nm obrtnog momenta.

Kupci takođe sada imaju izbor između dve postavke vešanja na trećoj seriji: baznu verziju ili onu sa dodatkom adaptivnog vešanja. Vožnja G20 generacije 3 serije modela bavarskog brenda potpuno je ohrabrujuća, sa novootkrivenim osećajem upravljanja automobilom, koji daje daleko više informacija vezanih za put i daleko veći varijabilni trud od svojih prethodnika.  

Četvorocilindrični agregat ostavio je sve svoje savremenike u prašini, dok je 330i takođe osigurao svoje mesto na vrhu u čitavoj klasi, svrgnuvši Alfa Romeo Giulia model sa trona u uporednim testovima. Vrhunska ponuda u M340i izdanju još snažnije vraća ovu legendarnu liniju u formu klasičnih predaka, sa savršenim šestocilindričnim agregatom i izvanrednom kontrolom na putu.

Unutar putničke kabine, nova serija 3 kompanije BMW poseduje modernizovani dizajn, kompletiran izvanrednim materijalima i impresivnim kvalitetom izrade. Unutar modela 3-Series ne postoje detalji koji izgledaju jeftino, dok su kontrole postavljene na idealnim pozicijama. Nemački proizvođač je dodatno popravio preglednost, dok se u enterijeru nalaze i standardna sportska sedišta idealne podrške i dizajna, proširenih nivoa podešavanja i savršenog komfora. Dodatni troškovi svim kupcima mogu pružiti displej na podizanje, podesivo enterijerno osvetljenje, grejače u sedištima, start na daljinu i bežično punjenje. U putničkoj kabini, sa ovom generacijom stiže i standardna digitalna instrument tabla, koja je ispunjena informacijama, a ambijent podiže na novi nivo svojim atraktivnim izgledom.

2022 3-Series linija modela stiže sa izdašnim prtaljžnim prostorom i električnim podizačem poklopca. Standardni informativno-zabavni sistem predstavljen je ekranom osetljivim na dodir od 8.8 inča, a njegovim interfejsom se može upravljati putem velikog kontrolera i tastera na konzoli ili putem glasovnih komandi. Live Cockpit Plus karakteristike, koje uključuju navigaciju, u ovoj generaciji modela predstavljaju standardnu ponudu. Za upotpunjavanje ove ponude, kupci mogu izdvojiti još nešto više novca kako bi svom modelu dodali Live Cockpit Pro paket, koji povećava veličinu ekrana osetljivog na dodir na 10,3 inča, pružajući poslednje i najsposobnije izdanje iDrive sistema kompanije BMW.

Wi-Fi hotspot baziran na pretplati dolazi kao još jedna opcija, ali novi sedan donosi dve USB konekcije, zajedno sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima u standardnoj ponudi. Verovatno najinteresantniju opciju predstavlja Gesture Control sistem bavarskog brenda, koji vozačima i putnicima omogućuje unošenje određenih komandi putem pokreta ruku.

U 2022 BMW 3 opsegu kupci u standardnoj ponudi od vozačkih asistencija dobijaju upozorenje na čeoni sudar i automatsko kočenje u slučaju opasnosti, dok su dostupne i one opcione, koje uključuju paket asistencije prilikom parkiranja, koji može parkirati automobil umesto vozača, praćenje mrtvog ugla, upozorenje na saobraćaj sa zadnje strane, upozorenje na prelazak u drugu traku i asistenciju prilikom održavanja trake, sa adaptivnom kontrolom krstarenja.

Sve u svemu, BMW nas definitivno nije izneverio svojim novim modelima, koji predstavljaju savršenu kombinaciju luksuza, moći i snage, u jednom savršenom paketu koji je nadaleko prepoznatljiv.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group